Gündem Katliam gibi kazaya protesto

Katliam gibi kazaya protesto

Paylaş
Katliam gibi kazaya protesto

TEM Otoyolu İkitelli Yanyol'da dün meydana gelen, 13 kişinin ölmesi ve 12 kişinin yaralanmasına neden olan kaza, ölenlerin yakınları ve vatandaşlar tarafından yol kapatılarak protesto edildi

TEM Otoyolu İkitelli Yanyol’da meydana gelen katliam gibi kazada, 13 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi de yaralanmıştı. Kazadan bir gün sonra İkitelli yan yolda biraraya gelen vatandaşlar ve ölenlerin yakınları, yolu trafiğe kapatarak basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Kazanın olduğu yerde araç trafiğini kesen vatandaşlar, 14 kişilik minibüslere 30-40 kişi bindirildiğini ve tepki gösterilmesi durumunda, minibüsçülerin şiddete başvurduğunu dile getirdi.

Vatandaşlar, konuyla ilgili TBMM’de soru önergesi verilmesini istedi. Hayatını kaybeden vatandaşların toprağa verilmesinin ardından, kazada ölenlerin yakınları olayın meydana geldiği yerde buluştu.

CANLARIMIZ YANDI

Kazada hayatını kaybeden vatandaşların ölmediğini, şehit olduğunu belirten Recep Çiçek, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, MHP lideri Devlet Bahçeli’den DSP lideri Türker’e ve Kaymakam Cevdet Can’a kadar herkesten yardım istiyoruz. Canlarımız yandı. Ufacık çocuklar arabaların altında kaldı“ dedi.

Haberin Devamı

Bitlis’ten, Malatya’dan, Sinop’tan ve birçok şehirden insanları toprağın içine koyduklarını ve 11 kişinin komada olduğuna dikkat çeken Çiçek, minibüs şoförlerini işlerini ciddiye almamakla suçladı.

Çiçek, “Minibüsçü esnafını burada istemiyoruz. Şoför, telefonu Şahin Tepesi’nde açıyor. Yenibosna’da kapatıyor. Yolda telefonunu kapatmayı tenezzül dahi etmiyor“ diye konuştu.

MİNİBÜSÇÜYE “ARAÇ DOLU“ DERSEN SENİ DÖVER

Olayın peşini bırakmayacaklarını ifade eden vatandaşlar, elit semtlerde bu tip olayların yaşanmasının mümkün olmadığını ve olay yerinin varoş semte yakın olduğu için yetkililer tarafından ilgilenilmediğini iddia etti.

Konunun, TBMM’de bir komisyon tarafından incelenmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Minibüsçüye, 'Araç çok dolu' dersen, minibüsçü seni döver. Minibüsçüye 'Hızlı git' dersen azarlar. 'Yavaş git' dersen ayrı bir dert. 25 sene önce burada 15 minibüs vardı. Şu anda da 15 minibüs var. Burada belediye otobüslerinin sık bir şekilde çalışması gerekiyor“ ifadelerini kullandı.