Gündem Katliam yapan gelinlere ceza yağdı

Katliam yapan gelinlere ceza yağdı

Paylaş
Katliam yapan gelinlere ceza yağdı

Kaynanalarını, kayınpederlerini ve kocalarından birini katleden eltiler ağır hapis cezaları aldı

Afyonkarahisar'da, birinin eşi İbrahim Karaaslan ile kayınvalideleri Fadime Karaaslan (52) ve kayınpederleri Mehmet Karaaslan'ı (60) öldürmekten yargılanan iki eltiye ceza yağdı. 26 yaşındaki Sultan Karaaslan 2 kez müebbet ve 15 yıl hapis cezasına çarptırılırken, resmi nikahı olmayan 17 yaşındaki eltisi G.P.'ye 30 yıl hapis cezası verildi.

KESER, BALTA, AV TÜFEĞİ
Afyonkarahisar’ın Salar Beldesi’nde geçen yıl Mart ayında meydana gelen olayda gelinler Sultan Karaaslan ile resmi nikahı bulunmayan G.P., kayınvalideleri Fadime Karaaslan’dan sürekli dayak yediklerini iddia ederek, katliam yaptı. İki gelin kayınvalideleri Fadime Karaaslan’ı keser ve baltayla, dayağa göz yumduğu öne sürülen kayınpederleri Mehmet Karaaslan’ı ile Sultan Karaaslan’ın eşi İbrahim Karaaslan’ı da av tüfeğiyle öldürdü.

'BÜYÜK ŞEHİR'E GİDECEKLERDİ

Cinayetin ardından belediye otobüsüyle Afyonkarahisar'a giden ve şehirlerarası otogarda büyük şehirlere gitmek için bilet arayan iki kadın, bilet bulamayınca otobüsle gittikleri Bolvadin İlçesi'nde, kaçamayacaklarını anlayınca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu.

İki gelinin yargılanması Afyonkarahisar 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tamamlandı. Gelinlerden 5 çocuk annesi Sultan Karaaslan 2 kez müebbet hapis cezası ve 15 yıl hapis cezasına çarptırılırken, 1 çocuk annesi G.P. ise yaşının küçük olması nedeniyle her cinayet için 10 yıl olmak üzere toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mustafa SERTER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Haberin Devamı