Türkiye (Son Dakika) Katliamda yasak aşk şüphesi!

Katliamda yasak aşk şüphesi!

Paylaş
Katliamda yasak aşk şüphesi!

6 kişinin ölümüyle sonuçlanan cinnet olayında polis, yasak aşk şüphesi üzerinde duruyor

Bağcılar’da meydana gelen cinnet olayıyla ilgili soruşturma başlatan polis, Engin Sargık’ın kardeşiyle eşinin ilişkisinden şüphelenerek olayı gerçekleştirmiş olabileceği üzerinde duruyor. Olayın meydana geldiği gece akrabalarını yemeğe davet eden Engin Sargık’ın çıkışta amcasını kenara çekerek bu durumdan bahsettiği öğrenildi. Engin Sargık’ın ayrıca 3 gün önce kardeşi Bayram Sargık’ın detaylı cep telefonuna faturasını bularak incelediği burada eşiyle çok sayıda konuşmasını tespit ederek ikisine hesap sorduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

İLK DEFA 2 AY ÖNCE ŞÜPHELENMEYE BAŞLAMIŞ

Bağcılar’da meydana gelen cinayet olayının ardından soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri cinnetin sebebinin yasak aşk olabileceği üzerinde durdu. Polis, yaptığı araştırmada Batman’da hayvancılık yaparken 1,5 yıl önce ekonomik krize giren ve hayvanlarının ölmesi üzerine 350 bin lira zarar eden Engin Sargık’ın İstanbul’a gelip yerleştiğini belirledi. Burada bir akrabasının tekstil atölyesinde çalışmaya başlayan ve 1 hafta önce işten ayrılan Engin Sargık’ın evine gelen kardeşi Bayram Sargık’ın 8 ay önce "Anne-babamla anlaşamıyorum. Seninle kalmak istiyorum." teklifini kabul ettiği öğrenildi.

Engin Sargık’ın ilk defa 2 ay önce kendileri ile yaşayan kardeşi ile karısı arasında bir ilişkiden şüphelenmeye başladığı ileri sürüldü. Şüphesinden önce diğer kardeşi Sait’e bahseden Engin Sargık’ın olaydan 3 gün önce kardeşi Bayram Sargık’ın detaylı cep telefonu faturasına ulaştığı öğrenildi.

Haberin Devamı

TELEFON FATURASINI GÖRÜNCE HESAP SORMUŞ

Faturayı inceleyen Engin Sargık’ın burada eşiyle kardeşi Bayram arasında çok sayıda telefon konuşması ve mesajlaşma yaşandığını gördüğü ileri sürüldü. Bu faturayı eline alan Engin Sargık’ın önce eşiyle daha sonra da kardeşi Bayram’la durumu konuşup hesap sorduğu sanılıyor.

OLAYIN MEYDANA GELDİĞİ GECE AKRABALARINA YEMEK VERMİŞLER

Polis olayla ilgili yaptığı soruşturmada olayın meydana geldiği gece Sargık ailesinin akrabalarını yemeğe çağırdığını tespit etti. Yemeğe kardeşi Sait, amcası Mehmet ve eniştesi ile ailelerinin katıldığı belirlenirken yemek boyunca bu şüphe ile ilgili bir konunun açılmadığı öğrenildi. Ancak akrabalarının evden ayrılması sırasında onları kapıya kadar uğurlayan Engin Sargık’ın tam ayrılacakları sırada amcası Mehmet Sargık’ı "Seninle bir şey konuşacağım diyerek" yanına çağırdığı öğrenildi. Köşe başında amcasıyla yalnız konuşan Engin Sargık’ın eşiyle kardeşinin ilişkisinden şüphelendiğini anlattığı ileri sürüldü. Bu konuşma sırasında amca Mehmet Sargık’ın Engin Sargık’a şüphelerinin yersiz olduğu konusunda ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.

Haberin Devamı

HERKES BİR ODAYA KAÇMIŞ

Öte yandan polis olay yerinde yaptığı incelemede cinayetler sırasında evde büyük bir panik yaşandığını tespit etti. Cesetlerin birinin balkonda diğerinin ise banyoda bulunduğu tespit edilirken tabancanın ilk ateş almasının ardından bütün aile bireylerinin evin odalarına kaçarak saklanmaya çalıştığı öğrenildi.

Polis evde yapılan incelemede 20 boş kovan ile 2 şarjör buldu. Olayda kullanılan ruhsatsız 7.65 çapındaki tabanca incelenmek üzere kriminal polis laboratuarına gönderildi.

Ağır yaralanan ve yoğun bakımda tutulan Sacide Sargık (38) ile olayın faili Engin Sargık’ın (36) beyin ölümlerinin gerçekleştiği belirlendi. Diğer yaralılar Erhan Sargık (8) ile Ercan Sargık’ın (11) ise tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü Sacide Sargık ile Bayram Sargık’ın cep telefonlarının incelenmek üzere polis kriminal laboratuarına gönderildiği belirtildi.

"EVDEN SAĞ ÇIKAN YOK Kİ ANLATSIN"

Barbaros Mahallesi 6/2 Sokak’ta bulunan 4 katlı binada dün saat 23.30 sıralarında meydana gelen olayda, tekstil işiyle uğraşan Engin Sargık, henüz belirlenemeyen bir nedenle evde bulunan kardeşi Bayram, eşi Sacide ve çocukları Suzan (18), Salih (17), Sevda (15), Gülcan (14), Erhan (9), Ercan (8) ve Abidin’i (5) silahla vurduktan sonra intihar girişiminde bulundu. Bayram, Suzan, Sevda ve Salih Sargık evde yaşamını yitirdi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Gülcan Sargık, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Abidin Sargık ise Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Anne Sacide Sargık’ın İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Engin Sargık’ın Avcılar Anadolu Hastanesi’nde, Erhan ve Ercan Sargık’ın ise Bağcılar Özel Safa Hastanesi’nde tedavileri sürüyor. Yaralıların, yoğun bakım ünitelerinde tutulduğu ve hayati tehlikelerinin sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

"İSTANBUL’DA DEFNEDECEĞİZ"

Öte yandan Sargık ailesinin çok sayıda yakını, sabahın erken saatlerinden itibaren Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na geldi. Ailenin yakını bir kadın da baygınlık geçirdi.

Haberin Devamı

Basın mensuplarına konuşan Engin Sargık’ın amcasının oğlu Mehmet Sargık, "Evde ne olup bittiğini bilmiyoruz. Akşam amcasını misafir etmiş beraber yemek yemişler. O gittikten sonra aile içinde ne olup bittiğini bilen yok. Evden sağ çıkan yok ki yaşananları anlatsın. Ben amcasının oğluyum ne olduğunu ne ben ne de komşuları hiç kimse bilmiyor. Gayet sakin bir insandı. Evinden işine gider gelirdi. Çocuklarının ailesinin ekmeğinin peşindeydi. Herhangi bir sorununu ne duyduk ne de gördük. Hiç kimseyle problemi dahi yoktu" dedi.

Diğer amcasının oğlu Nasır Sargık ise "Olayın oluş nedenini bizde bilmiyoruz. Gece olay olduğunda bize haber verdiler. Diğer yaralıların durumları hakkında net bir bilgimiz yok. Cenazelerimizi İstanbul’da defnedeceğiz. Çalışıyordu işine ailesine bakıyordu." dedi.

Otopsi işlemleri sırasında Sargık Ailesi’nin yakınları Adli Tıp Kurumu önündeki bekledi.

ABİDİN İÇİN CENAZELERİ BEKLETTİLER

Bağcılar’da cinnet getiren Engin Sargık’ın öldürdüğü çocukları Suzan, Selda, Salih ve Gülcan Sargık ile kardeşi Bayram Sargık’ın cenazeleri Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alındı. Cenazeler Yenibosna’daki Akşemsettin Camii’nin morguna götürüldü. Ancak kardeşlerden Abidin Sargık’ın otopsisi henüz bitmedi. Bu yüzden Abidin Sargık’ın cenazeleri alınan kardeşleri de bugün toprağa verilemedi. Yakınları tüm kardeşlerin aynı anda toprağa verilmesine kararı alınca bugün cenaze töreni yapılmadı. Yarın Abidin Sargık’ın cenazesinin de Adli Tıp Kurumu’ndan alınmasıyla Akşemsettin Camii’nde toplu cenaze namazı kılınacağı öğrenildi.

İSTANBUL’DA 6 KİŞİYİ ÖLDÜREN SARGIK’IN MEMLEKETİNDE ŞOK

Engin Sargık’ın memleketi Batman’ın Sason İlçesi’nde cinayeti öğrenen akrabaları şoke oldu. Engin Sarkık’ın en son telefonla görüştüğü eski komşusu Yılmaz Taşdemir, "Dün akşam saat 19.10 sıralarında beni telefonla arayan Engin, biraz rahatsızdı. Eşinin eşimle konuşmak istediğini söyledi. Ben de eşimin evde olmadığını söyleyince hal hatır sordu. 5 dakika konuştuktan sonra telefonu kapattı" dedi.

İstanbul Bağcılarda dün gece 6 kişiyi öldüren Ergin Sargık’ın memleketi Batman’ın Sason İlçesi’nde akrabaları ve hemşehrileri adeta şok yaşadı. Engin Sargık’ın cinayetleri işlemeden önce Sason’un Demetevler Mahallesi’ndeki eski komşusu 48 yaşındaki Yılmaz Taşdemir’i telefonla arayarak bir süre görüştüğü ortaya çıktı. İki yıl önce İstanbul’a göç eden Engin Sargık’ın sakin ve çevresinde efendiliğiyle bilinen bir kişi olduğunu belirten eski komşusu Yılmaz Taşdemir, şunları anlattı:

"Yaklaşık 10 yıl süreyle aynı mahallede oturuyorduk. Yıllarca komşuluğumuz vardı. 7 kişilik ailesini kimseye değişmezdi. Çocuklarını çok severdi. Olay öncesinde akşam 19.10

sıralarında cep telefonundan beni aradı, hal hatır sordu. Sonradan eşinin eşimle görüşmek istediğini söyledi. Ben de eşimin komşumuza gittiğini söyleyince sözü fazla uzatmadı. Sadece diş ağrısının olduğunu söyledi. Çok da kötü bir konuşması yoktu. Sason’da daha önce hayvancılık yapıyordu. Köyde tütün ekiyordu. Tütün ekimi kaldırılınca o da çoluk çocuğunu alıp 2 yıl önce İstanbul’a gitti. Yıllarca komşuluk yaptığımız Engin’den böyle bir olayı beklemezdik. Çünkü o ailesini çok severdi. Ve çevresince çok sevilen biriydi."

FAKİRLİKTEN İSTANBUL’A GÖÇ ETTİ

Ak Parti eski ilçe başkanı Necdet Taşdemir, Engin Sarkık’ın yoksulluktan İstanbul’a göç ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"İstanbul’a gitmeden önce Engin, hayvan alım satımı yapıyordu. İşleri iyi gitmedi. Bir ara yakınının arazisini işledi. Sonra da kimseye haber vermeden ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etti. İlçede herkesin sempatisini kazanan Engin’in, böyle bir olayla karşılaşacağını aklımızın ucundan geçirmedik. Çünkü o çocuklarını ve ailesini çok seviyordu. Bu olay ekonomik sıkıntıdan kaynaklanıyor. Borç yüzünden bu duruma düştü. Olayı ekranlarda izlediğimizde donup kaldık."

YAKINLARI ŞOKTA

Kuzeni Engin Sarkık’ın, ailesini hunharca öldürmesine anlam veremediğini belirten 67 yaşındaki Şaban Erdem, olayın şoku içinde olduklarını belirtti. İki yıl öncesinde hayvan ticareti yüzünden iflasın eşiğine gelen kuzenine Demetevlerdeki evi ile arsasını hibe ettiğini belirten Erdem, "Bir süre çiftçilik yaptı. Kalabalık nüfusa sahipti. İşleri iyi gitmedi. Bir anda İstanbul’a gitti. Kendisi sakin bir insandı. Cinnet geçirmeden önce İstanbul’daki yakınlarından helallik istemiş. Hatta olayın akşamı İstanbul’daki akrabalarımızı toplayıp yemek vermiş. Olayı duyunca biz şok olduk" dedi.

Ali AKSOYER, Sefa KIDIK,Taner YENER-Elvan EZBER, Arif ARSLAN (DHA)

Katliamda yasak aşk şüphesi