Dünya Katliamdan önce böyle poz vermiş

Katliamdan önce böyle poz vermiş

Paylaş
Katliamdan önce böyle poz vermiş

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde geçen hafta bir ilköğretim okulunu basarak 12 öğrenciyi öldürüp intihar eden Wellington Menezes de Oliveira'nın saldırı öncesi çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı

Bir dönem öğrencisi olduğu okulda dehşet saçan Oliveira, katliam öncesi çekilen fotoğraflarda, kafasına silah dayarken ve objektife nişan alırken görülüyor.

23 yaşındaki saldırganın evinde bulunan bir video kaydında ise Oliveira, kendisinin de okuldayken "bullying" (akran istismarı) kurbanı olduğunu, geçmişte bir sürü arkadaşının bu nedenle öldüğünü, kendisininin de bu kavgada öleceğini belirterek, "Ama bizim mücadelemiz sadece bullying adıyla bilinen kötülüğe karşı değildir. Mücadelemiz korkaklara, canilere, iyilikten ve masumiyetten ve insanların saf duygularından yararlanıp onlara kötülük yapanlara karşıdır" diyor.

Oliveira, görüntülerde ayrıca, öğrenci velisine benzemek için sakallarını kestiğini, böylece kapıdaki görevlilere güven verip içeri sızmayı planladığını ifade ediyor.

Oliveira, 6 Nisan'da Rio de Janeiro'nun Realengo Mahallesi’ndeki Tasso da Silveira İlköğretim okulunu basarak, 10'u kız 12 öğrenciyi öldürmüş, bir polis memuru tarafından bacağından vurulmasının ardından ise tabancasını kendisine yönelterek intihar etmişti.

Haberin Devamı

İŞTE OKUL BASKININ GÖRÜNTÜLERİ

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5143","5143","201104","5143-3.jpg");