Dünya Katliamın ardından insan avı başladı

Katliamın ardından insan avı başladı

Paylaş
Katliamın ardından insan avı başladı

Batı Şeria'da bulunan İsraillilere ait Itamar yerleşiminde dün gece bir aileye mensup beş kişinin öldürüldü. Cinayeti Filistinli militanların işlediğini düşünen İsrail, bölgede kontrol noktaları kurdu

Itamar’da dün gece yaşanan olayda anne ve babanın yanı sıra ailenin 11 ve 3 yaşındaki çocukları ve bir kız bebek öldürüldü. Ailenin cesetlerini bir gençlik kampından dönmekte olan 12 yaşındaki oğulları buldu.

Haberin Devamı

İsrail ordusundan yapılan açıklamada “Filistinli teröristler”in yerleşime sızdığını belirtildi. Ordu Merkez Komuta biriminin kumandanı Avi Mizrahi de “Bu çok ağır bir terör saldırısıdır. Bütün bir aile gecenin bir yarısı gelip masum çocukları öldüren, bir kadını ve bir erkeği öldüren iğrenç, korkak katiller tarafından yok edilmiştir” dedi.

Filistin Başbakanı Selam Feyyad saldırıyı kınadı. Feyyad Associated Press’e yaptığı açıklamada, “Şiddet, şiddeti meşrulaştırmaz. Kim yaparsa yapsın, kurbanı kim olursa olsun hepsini kınıyoruz” dedi. İsrail askerleri bölgede kontrol noktaları oluşturarak arama çalışmalarına başladı. Yakınlarda bulunan Avarta köyü sakinleri İsrail askerlerinin bir binayı kuşattığını ve bazı kişileri tutukladığını söyledi. Ordu yetkilileri tutuklamaları doğrularken detay vermekten kaçındı.

Haberin Devamı

NETANYAHU FİLİSTİN YÖNETİMİ'NDEN YARDIM İSTEDİ

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ise bundan sonra atılacak adımların belirlenmesi için bir özel güvenlik zirvesi toplayacağını belirtti. Netanyahu olayın kendisini “derinden şoke ettiğini” ifade ederek Filistin Yönetimi’nden saldırganların bulunması için yardım istedi. Nablus valisi Bekri Cibril de AP’ye yaptığı açıklamada Filistin güvenlik güçlerinin de olayın faillerini aramakta olduğunu söyledi. Cibril henüz tutuklanan olmadığının altını çizerek, “Saldırganları bulmak ve tutuklamak için istihbarat çabalarımızı artırıyoruz” dedi.

Hamas ise konuyla ilgili olarak, Filistin yönetimi güvenlik güçlerinin, örgüte üye üç kişiyi gözaltına aldığını duyurdu. Hamas, yaptığı açıklamada, Filistin yönetimi güvenlik güçlerinin, Kalkilya ve Cenin'den olan üyeleri gözaltına alırken, Batı Şeria'da İsrail askerlerinin de Hamas mensuplarına karşı geniş bir tutuklama operasyonu başlattıklarını belirtti.

"ÖLDÜRÜLEN FİLİSTİNLİLERİN AKRABALARI GÖZALTINA ALINDI"

Filistin haber ajansı Ma'an ise, Itamar çevresindeki Filistin köylerinde, İsrail askerlerinin ev ev arama yaptıklarını bildirdi. Bu arada, bir kaç ay önce, Itamar çevresinde öldürülen iki Filistinlinin akrabalarının evlerinin de basıldığı ifade edildi. Verilen bilgiye göre, öldürülen Filistinlilerden birinin iki, diğerinin üç kardeşi gözaltına alınırken, ayrıca bazı Filistinliler de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

LIEBERMAN ULUSLARARASI KAMUOYUNU KINADI

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman da yaptığı açıklamada, "İsrail'in tüm demokratik ülkelerden, saldırının şiddetle kınandığını duymak isteğini" belirterek, şimdiye kadar hiçbir ülkeden, aralarında bir bebeğin de bulunduğu bir ailenin öldürüldüğü olay nedeniyle bir kınama gelmemesini eleştirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı ayrıca, BM Genel Sekreterliği ile Güvenlik Konseyi'ne bu konuda bir şikayette bulunulması talimatını verdi. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da Itamar yerleşimindeki olayın çok ciddi olduğunu belirterek, İsrail ordusunun ve diğer güvenlik birimlerinin, olayın faillerini yakalamak için derhal harekete geçtiklerini söyledi.

Hürriyet