Gündem Katsayı davası sır gibi saklanmış

Katsayı davası sır gibi saklanmış

Paylaş
Katsayı davası sır gibi saklanmış

Katsayı davası sır gibi saklanmış

YÖK’ün (Yükseköğretim Kurulu) meslek ve imam hatip lisesi mezunları ile genel lise mezunlarının üniversiteye girişte katsayı farkını neredeyse eşitleyen iki ayrı kararını Danıştay iptal etmişti. YÖK, 0.13- 0.15 olan eski katsayı oranını alan içi tercihlerde 0.15, alan dışı tercihlerde ise 0.12 olarak yeniden düzenlemişti.

Haberin Devamı

Yeni düzenleme ile kendi alanında tercih yapanlar ile alan dışı tercih yapanlar arasında 15 puanlık fark oluşmuştu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, dün katsayı kararına Danıştay’da iki dava açıldığını açıklayarak “Ama bunu ne Danıştay’dan duydunuz, ne de bizden. İki kurum da YGS sınavı öncesinde öğrencilerimizin morali bozulmasın diye bunu gizledi” dedi.

‘ELİNİZ CEBİNİZDE GİREMEZSİNİZ'

Prof. Dr. Özcan Danıştay’ın iptal kararı vermesi halinde “Bizim de çözümlerimiz var” dedi. Üniversitelere sınavsız geçiş yapılmasıyla ilgili soru üzerine YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan şunları söyledi: “Sınavsız giriş”, hiçbir sınava tabi olmadan giriş diye düşünülmemeli. Bu bölümlere girmek için not ortalaması veya hocalardan alınacak referans mektupları gibi kriterlere bakılabilir. Eliniz cebinizde bu okullara giremezsiniz.”

Haberin Devamı