Siyaset Kavaf 'Evet' istedi, protesto yedi
Paylaş
Kavaf 'Evet' istedi, protesto yedi

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Bodrum'da esnaftan 'Evet' istedi ama...

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde esnafı ve Bodrum Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret etti. Bakan Kavaf, görüştüğü 30'a yakın esnaftan referandumda ‘Evet’ oyu verme sözü alamadı.

Ziyareti sırasında bir kadın esnaf ise gerekli yerlere başvurmasına rağmen 11 yıldır ayrı yaşadığı eşi tarafından kaçırılan çocuklarını göremediğini belirterek, protestoda bulundu. Bodrum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Külcü, 88 üyelerinden hiçbirinin son bir yıldır devletten yardım alamadığını belirterek sitem etti.

Haberin Devamı

Bodrum'da esnaf ziyaretlerinde bulunarak, 12 Eylül'de oylanacak anayasa maddelerini anlatan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça ve İlçe Başkanı Yılmaz Algül ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile Kale ve Cumhuriyet Caddeleri'ndeki esnafı ziyaret etti. Esnafın sıcak ilgisi ile karşılaşan Bakan Kavaf, referandumdaki anayasa maddelerini ve yararlarını anlattı, esnaftan görüşlerini sordu. Konuştuğu 30’a yakın esnaftan hiçbirinden ‘Evet’ oyu sözü alamayan Kavaf'a esnaftan bazısı gülümserken, bazısı da “En iyisi görüşümü açıklamayayım” diyerek, kaçamak cevap verdi.

KADIN ESNAFTAN PROTESTO

Kale Caddesi'nde butik işletmeciliği yapan 45 yaşındaki Nilüfer Sevgi, Bakan Kavaf'a, 11 yıl önce ayrıldığı eşinin kaçırdığı çocuklarını göremediğini belirterek, “Hak, hukuktan bahsediyorsunuz. Adalet Bakanlığı'na ve diğer ilgili bakanlıklar ile valiliğe dilekçe verdim. ‘Yasal hakkım olmasına rağmen çocuklarımı göremiyorum’ dedim. Fiş verip, gönderdiler. Anneleri olarak çocuklarımı görmeye hakkım yok mu? Önce bunu çözün” diye bağırdı. Korumalar hemen araya girerken, Bakan Kavaf esnaf ziyaretine devam etti.

Haberin Devamı

Halı Mağazası ‘Galeri Mustafa’ya giren Bakan Kavaf, burada bir süre dinlendi. İşyeri sahibi Mustafa Açıkel, Bakan Kavaf'a sorunlarını anlatıp, “Herşey Dahil” sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Açıkel, “Gelen turistin kalitesi düştü. Mal satamadan dükkan kapattığımız oluyor. Herşey dahil sistemi turistin sokağa çıkmasına engel oluyor. 25 yıllık esnafım, en sıkıntılı sezonumuzu yaşıyoruz. 1980'li yılların Bodrum'undaki turistini arar olduk” diye konuştu.

Bunun üzerine Bakan Kavaf, turizm bölgelerindeki sorunların büyük bölümünün aynı olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi: “Demek ki, turizm sisteminin planlamasında sıkıntı var. Yeniden yapılanma gerekebilir. Turizm bölgelerinin sorunlarını sıkıntılarını gidermek için yol, elektrik, su, kanalizasyon gibi tüm altyapı sorunlarını en hızlı şekilde çözmeye çalışırken, bazı sıkıntılar gözden kaçıyor olabilir. 50 yıldır turizmin yapıldığı Bodrum'daki sorunların büyük bölümünü çözdük. Büyük sıkıntı yaratan katı atık sorununu da çözeceğiz.” Bakan Kavaf, bir vatandaşın Bodrum'un sıkıntılarını nasıl çözeceği yönündeki soruya, “Demokrasilerde çare tükenmez” diyerek yanıt verdi. Mağaza sahibi Açıkel, Bakan Kavaf’a el yapımı yastık hediye etti.

Haberin Devamı

GAZİLERDEN SİTEM

Bakan Kavaf, esnafın ardından Bodrum Muharip Gaziler Derneği'ne ziyarette bulundu. Bakan Kavaf'ı burada dernek başkanı Hasan Külcü karşıladı. Külcü, Bakan Kavaf'a, derneklerine üye 88 gaziden hiçbirinin son bir yıl içinde devlet yardımı almadığını anlatarak sitem etti. Devletin gazilere sahip çıkması gerektiğini belirten Külcü şöyle dedi:

“Başbakanımız Türkiye’nin her yerinde gazilere sahip çıkıldığını, yardım ettiklerini söylüyor. Ancak, biz bu yardımların hiçbirini görmedik. Sadece 380 TL aylık ile geçinmeye çalışan gazilerimiz var. Evine ekmek parası götüremeyen gazimiz var. Bodrum’da toplu taşıma araçlarından yararlanamıyoruz. Gelecek nesillere şehitliğin, gaziliğin, vatan sevgisinin ne olduğunu anlatmak için gördüğünüz şu 6 metrekarelik binada hizmet vermeye çalışıyoruz.” Bakan Kavaf, Külcü'ye gazilerin sıkıntılarını TBMM'ye taşıyıp, sahip çıkılması amacıyla gereken yasanın çıkartılması için gerekeni yapacağı sözünü verdi.

Haberin Devamı

Bakan Kavaf, gazetecilerin soruları üzerine güvenlik güçlerine taş atan çocukların aileleri ile birlikte Adalet Bakanlığı bünyesinde rehabilite edilmeleri için gerekli yasal düzenlemelere başlandığını da kaydetti.

Kavaf daha sonra Turgutreis Beldesi'ne geçip, burada da esnafı ve Gökkuşağı Fiziksel ve Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören çocukları ziyaret etti.

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)