Siyaset Kavga kopacak!
Paylaş
Kavga kopacak!

Başbakan'ın bu sözleri işçileri çok kızdıracak

1 Mayıs’ta Taksim’de tarihi bir gün yaşandı. En az 150 bin işçi Taksim Meydanı’nda Emek ve Dayanışma Günü’nü coşku içinde kutladı.

Kutlamaların olaysız geçmesi tüm Türkiye’ye moral verdi. Ancak Başbakan Erdoğan’ın 1 Mayıs’tan bir gün sonra söylediği sözler, işçileri çok kızdıracak.

1 Mayıs’ın Emek ve Dayanışma Günü olarak ilan edilmesinin, Taksim Meydanı’nın mitinge açılmasının AK Parti iktidarına nasip olduğunu belirten Erdoğan şöyle konuştu: “Bazıları nemalanmak için, ‘Kopara kopara aldık, şöyle yaptık, böyle yaptık’ diyor.

Kimsenin bu iktidardan kopara kopara aldığı bir şey yok. Kopara kopara alma güçleri varsa 1977’den iktidarımız dönemine kadar neredeydiler? Olaylara objektif yaklaşabilenler, AK Parti iktidarının nasıl tereyağından kıl çeker gibi sorunları çözme gayreti içerisinde olduğunu görüyor.”

‘Aralarında fark yok’

Önceki gün kutlanan 1 Mayıs’ın, Türkiye’nin nasıl değiştiğinin somut bir abidesi olarak hafızalara kazınacağını belirten Erdoğan, “Tunceli Nazimiye ve Lice’de Mehmetçiğe tetik çeken zihniyet ile 1 Mayıs 1977’de Taksim’de işçinin üzerine kurşun yağdıran zihniyet arasında hiçbir fark yoktur.

Çorum’u, Kahramanmaraş’ı, Gazi Mahallesini, Sivas’ı kana bulayan zihniyet ile Danıştay’da kan döken zihniyet arasında hiçbir fark yoktur” dedi.

Haberin Devamı