Siyaset Kavgacı vekillere oyuncak dağıttı
Paylaş
Kavgacı vekillere oyuncak dağıttı

Ankaralı 'oyun mucidi', kavga etmesinler diye kavgacı milletvekillerine oyuncak dağıttı

Ankara'da ‘oyun mucidi’ olarak da tanınan matbaacı Adnan Güneş, siyasi parti genel başkanlarına TBMM'de kavga eden milletvekillerine dağıtmaları için çeşitli oyun setleri gönderdi. Güneş, “Parti genel başkanları milletvekillerine gruplarında bu oyunları oynatırlarsa, kavgasız gürültüsüz bir ortamda meclisi yönetirler diye düşümdüm” dedi.

Haberin Devamı

Yenimahalle'deki İskitler Semti'nde matbaacılık yapan Adnan Güneş, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, kendisinin bastığı ‘Osmanlı Satrancı’, ‘Kurtuluş Savaşı, Milli Mücadele’ ve ‘Cennet Bahçesi’ adlı 3 ayrı oyun setlerinden gönderdi. Kargoyla TBMM'deki liderlerin adreslerine gönderilen oyunların ellerine ulaştıktan sonra gruplarında milletvekillerine oynatmalarını da tavsiye eden bir mektup yazan Güneş şunları söyledi:

OĞLU SORMUŞ...

“Bu oyunları çocuklar için yaptık. Amacımız, çocukların güzel ahlak ve terbiye ile kavgasız bir ortamda büyümelerini sağlamak. Ancak son dönemde milletvekillerinin Meclis’teki kavgaları, yumruklaşma ve kötü söz söylemeleri dikkatimi çekti. Oğlum televizyonda haberleri izlerken, ‘Baba bunlar neden kavga ve küfür ediyorlar?’ diye sordu. Ben de oğluma, bizim yaptığımız oyunları gönderirsek belki daha düzgün, güzel ve efendi hareketlerde bulunurlar, diye söyledim.

Daha sonra düşündüm ve bunları Meclis’te temsilcisi oldukları partilerin liderlerine gönderdim. Parti liderleri gruplarında milletvekillerine bu oyunları oynatırlarsa, belki birbirlerine karşı davranışları ve hareketleri değişir, düzelir mantığıyla gönderdim. Dilerim bu güzel oyunlardan yararlanarak kavgasız gürültüsüz bir ortamda devleti, meclisi yönetirler.”

Haberin Devamı

OYUNLARIN İÇERİĞİ

Adnan Güneş, bu oyunların 7'den 70'e herkes tarafından oynandığını söyledi. Osmanlı Satrancı adlı oyunun 1200’lü yıllarda Muhiddin İbnül Arabi tarafından icat edildiğini belirten Güneş, Arabi’nin bu oyununun öğrencileri için karakter gelişimi ve olgunlaşması yönünde çok etkili davranmalarına vesile olduğunu söyledi.

Güneş, “Bu oyunu Şeyh Edebali, Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Mimar Sinan, Piri Reis, Mehmet Akef ve Necip Fazıl da oynamıştır” dedi. Güneş, ‘Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele’ oyunuyla ilgili ise “Dünyanın en onurlu savaşının oyunudur. Kanla kazanılan bir kurtuluş destanının öyküsünü adım adım öğrenmektir amaç ve bu kutsal vatan nasıl kurulduğunu öğretir” diye bilgi verdi.

Haberin Devamı

Adnan Güneş, ‘Cennet Bahçesi’ oyun setinin ise Müslüman bir ailenin çocuğunu yetiştirirken neye dikkat etmesi gerektiğinin öğrettiğini söyledi. Güneş, “Çocuğun toplum içerisinde genel ahlak ve davranış kurallarına uyması ve bu kurulları öğrenerek toplumda faydalı bir birey olmasına yardımcı olması düşünülerek hazırlanmıştır” dedi.

Ümit KOZAN/ANKARA, (DHA)