Yaşam Kaybolan hayvanlarını buldu, kendisi kayboldu

Kaybolan hayvanlarını buldu, kendisi kayboldu

Paylaş
Kaybolan hayvanlarını buldu, kendisi kayboldu

Çorum'da otlatmaya çıkardığı büyükbaş hayvanlarından bazılarını kaybeden genç çoban, uzun uğraşlar sonucu bulduğu hayvanları köye götürdüğü esnada yoğun sis nedeniyle kayboldu

Merkez Yakuparpa köyünde yaşayan Mahsun Gözübüyük (18), ailesine ait büyükbaş hayvanları otlatmak için dün öğle saatlerinde köye yaklaşık 10 kilometrelik mesafedeki dağlık alana gitti. Akşam saatlerinde hayvanları eve götürmek üzere dağlık alandan ayrılan Gözübüyük, sürüyü köyün girişine kadar getirdikten sonra, iki büyükbaş hayvanın eksik olduğunu fark etti. Durumu telefonla babasına bildiren Gözübüyük, geride kalan hayvanları almak için yeniden dağlık alana gitti. Oğlunun geç kalması üzerine telefonunu arayan ancak kendisine ulaşamayan baba Hüseyin Gözübüyük, oğlunu bulmak için hayvanların otlatıldığı bölgeye gitti. Yağışlı ve sisli bir havada oğlunu arayan Gözübüyük’ün uzun süren aramaları sonuç vermedi.

Haberin Devamı

Oğlunu bulamayan Gözübüyük, durumu jandarmaya bildirdi. Köy sakinlerinin sabaha kadar süren arama çalışmalarına bu sabah İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de katıldı. Samsun’dan gelen AFAD ekibinin de destek verdiği arama tarama faaliyetlerinde yaklaşık 100 kişilik ekip ve 2 dedektör köpeği yer alıyor.

Okula devam etmeyince çobanlığa başlamış

Ekiplerin çalışmalarını takip eden baba Hüseyin Gözübüyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinden itibaren Mahsun’dan haber alamadıklarını belirterek, "Mahsun, çok sakin ve mazlum bir çocuktu. 18 yaşında ama oldukça tecrübeliydi. Ortaokuldan sonra okula devam etmeyince çobanlığa başladı. Kendi hayvanlarımızı otlatmaya götürüyordu" dedi. Oğluyla en son dün akşam telefonla görüştüğünü ifade eden Gözübüyük, "Hayvanları otlattıktan sonra eve getirirken beni aradı. ’Sürünün köyün yakınında olduğunu ancak iki hayvanın geride kaldığını ve onları almak için geri döneceğini’ söyledi. 20 dakika içerisinde 3 kez telefonla görüştüm. Son görüşmemizde hayvanları bulduğunu ve köye dönmeye çalıştığını ancak yoğun sis olduğunu anlattı. Bu aramamın üzerinden 5 dakika geçti ve telefonuna bir daha ulaşamadım. Eve dönmeyince de kendim gidip aradım ama bulamadım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Kurt mu yedi yoksa domuz mu saldırdı"

Amca Mehmet Gözübüyük de ekiplerin çalışmasını beklemekten başka çareleri olmadığını dile getirerek, "Dün, hava karla karışık yağmurluydu. Sis de vardı. Ne oldu bilmiyoruz. Kurt mu yedi yoksa domuz mu saldırdı... İnsanın aklına bin türlü şey geliyor. Nefes aldığı sürece mutlaka gelmesi lazım ama yok işte" diye konuştu. Ekipler arama tarama faaliyetlerine havanın kararması nedeniyle ara verdi. Gözübüyük’ün bazı yakınları arama çalışmalarına kendi imkanlarıyla devam ediyor.

AA