Gündem Kaybolan turist yılanla kaplumbağayla beslenmiş

Kaybolan turist yılanla kaplumbağayla beslenmiş

Paylaş
Kaybolan turist yılanla kaplumbağayla beslenmiş

Marmaris'te 9 gündür kayıp olan ve yeni bulunan İngiliz turist, kaybolduğu ormanda çığ yılan ve kaplumbağa yemiş

Tatil için geldiği Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 19 Nisan Pazartesi sabahı ortadan kaybolan ve bulunması için herkesin seferber olduğu 45 yaşındaki İngiliz Michael Dowson, dün gece Cumhuriyet Caddesi'ndeki ormanlık alanın yakınındaki sahilde otururken bulundu. Askerliğini komando olarak yapan İngiliz turist, yürüyüş için girdiği ormanlık alanda kaybolduğunu belirterek, “9 gün boyunca yılan, kaplumbağa gibi önüme ne tür hayvan çıkarsa öldürüp, yiyerek hayatta kaldım” dedi. Dowson'un geçen yıl da tatil için gittiği Tayland'da otelden ayrılıp ormanlık alana gitiği ve 4 gün boyunca ortadan kaybolduğu ortaya çıktı.

GİTTİ, DÖNMEDİ

20 gün önce Marmaris'e gelen İngiliz Michael Dowson, 5 yıldızlı Green Natural Resort-SPA Otel'e yerleşti. 19 Nisan'da saat 05.00 sıralarında dışarı çıkan Dowson, bir daha dönmedi. Temizlik için Dowson'un odasına giren otel görevlileri, pasaport, para ve diğer eşyaları odasında olan Dowson'un başına bir şey gelmiş olabileceğini düşünerek, durumu polise bildirdi. Polis, en son kaldığı otelin arkadasındaki ormanlık alana girerken görülen Dowson'un bulunması için çalışma başlattı.

İlk olarak, polis, jandarma ekiplerinin de katılımıyla 110 kişilik bir ekiple Dowson'u 150 hektarlık ormanlık alanda aradı. Ancak bir sonuç alınamadı. Dowson'un toplam 2 bin 500 fotoğrafı ilçe merkezi, belde ve köylerinde dağıtıldı. Ertesi gün ‘155 Polis İmdat’ hattına gelen bir ihbar üzerine İngiliz turist bu kez Deniz Polisi ve üç gönüllü dalgıç tarafından Uzunyalı Sahili'nde arandı. Ancak yine sonuç alınamadı.

AİLESİ 'DAHA ÖNCE DE YAPTI' DEDİ



Bunun üzerine Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde arama- kurtarma konusunda uzman bir ekip ve köpekler istedi. Bu arada Dowson'un İngiltere'deki ailesiyle irtibata geçildi. Ailesinden Dowson'un askerliğini komando olarak yaptığını, daha önce iki kez ülkesinde yanına hiçbir şey almadan birer hafta ormanda yaşadığı öğrenildi. Bunun üzerine bu yönde yoğunlaştırılarak, Arama Kurtaram Ekibi (AKUT) ve Avcılar ve Atıcılar Derneği Üyeleri'nin de katılımıyla ormanın riskli bölgelerinde aramalara devam edildi.

SAHİLDE OTURURKEN BULUNDU

Kayıp İngiliz'in bulunması için herkes seferber olmuşken, müjdeli haber saat 00.30 sıralarında geldi. Devriye görevi yapan polis ekipleri, Cumhuriyet Caddesi yakınındaki ormanlık alanın kenarındaki sahilde oturan bir kişinin durumundan şüphelenip yanına gittiklerinde, onun, kayıp İngiliz turist Dowson olduğunu belirledi. Ekip otosuna alınan Dowson, önce kaldığı Green Naturel Resort-SPA Otel'e götürüldü. Burada Özel Ahu Hetman Hastanesi'nden gelen ekip tarafından sağlık kontrolünden geçirilen Dowson, daha sonra duş alıp, temizlendi. İngiliz Konsolosluğundan bir temsilci ve doktor eşliğinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Bürosu'na getirilen Dowson'un ifadesine başvuruldu.

YILAN VE KAPLUMBAĞA YEMİŞ

Bulunduğunda üzerinde kapri pantolon, tişörtü, dağcı ayakkabıları ile bir bıçak bulunan Dowson'un dokuz gün boyunca ormanda yaşadığı, çeşitli otlar, çam reçinesi, çiğ yılan ve kaplumbağa yiyerek hayatta kaldığı ortaya çıktı. Dowson ifadesinde, “Arkadaşımın annesi vefat etmiş. İzlanda'da patlayan yanardağın neden olduğu küller nedeniyle uçaklar kalmayınca, cenazeye gidemeyeceğim için canım sıkıldı, moralim bozuldu. Rahatlamak için girdiğim ormanlık alana bir süre yürüdüm. Ormanda kayboldum. Acıkınca yanımdaki bıçakla önüme yılan, kaplumbağa gibi ne tür hayvan çıkarsa öldürüp, yiyerek hayatta kaldım” dediği öğrenildi. Dowson, ifadesinde depresyon nedeniyle ilaç tedavisi gördüğünü de söyledi.



Ormanda kaldığı süre içinde yeteri kadar beslenemediği için halsiz düştüğü belirlenen Dowson, ifadesinin ardından Özel Ahu Hetman Hastanesi'ne kaldırıldı. Serum bağlanan İngiliz, tedaviye alındı.

Dowson'un geçen yıl da tatil için gittiği Tayland'da kaldığı beş yıldızlı otelden ayrılıp ormanlık alana gitiği ve 4 gün boyunca ortadan kaybolduğu ortaya çıktı.

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA)

3