Türkiye (Son Dakika) Kaybolan zihinsel engelli genci ‘Cevher’ buldu

Kaybolan zihinsel engelli genci ‘Cevher’ buldu

Paylaş
Kaybolan zihinsel engelli genci ‘Cevher’ buldu

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Çomakdağ-Kızılağaç Mahallesi’nde 2 gündür kayıp olan zihinsel engelli genç, jandarma iz takip köpeği ’Cevher’ ve ekiplerin çalışmasıyla dağlık arazide bulundu

Milas’a bağlı Çomakdağ-Kızılağaç Mahallesi’nde yaşayan zihinsel engelli Ali Rıza Acar (23), 2 gün önce ortadan kayboldu.

Acar ailesi, oğullarının bulunması için Milas Jandarma Komutanlığından yardım istedi. Jandarma ekipleri, kayıp ihbarının ardından Çomakdağ-Kızılağaç’da kapsamlı bir arama-tarama faaliyeti başlattı.

ARAMALAR SONUÇ VERMEYİNCE KÖPEK TİMİ İSTENDİ


Muğla AFAD ve AKUT ekiplerinin de destek verdiği arama çalışmalarında engebeli arazi sistemli bir şekilde tarandı. Civar mahallerde ve arazide yapılan aramalara rağmen kayıp genç bulunamadı.

Bunun üzerine Muğla İl Jandarma Komutanlığından iz takip köpek timi istendi. Mahalleye getirilen jandarma iz takip köpeği Cevher, kaybolan gencin kıyafetlerini kokladıktan sonra arama yapmaya başladı.

DAĞLIK ARAZİDE BULUNDU


Zihinsel engelli genç, Cevher’in başarılı çalışmasıyla 7 kilometre ötedeki Kızılcayıkık Mahallesi’nde dağlık arazide bulundu. 48 saatlik sancılı sürecin ardından oğullarına kavuşan Acar ailesi, jandarma ekiplerine ve arama faaliyetine destek veren AFAD ile AKUT ekiplerine teşekkür etti.

İHA

Haberin Devamı