Gündem Kayıp 3 çocuk Suriye'ye mi kaçırıldı?

Kayıp 3 çocuk Suriye'ye mi kaçırıldı?

Paylaş
Kayıp 3 çocuk Suriye'ye mi kaçırıldı?

3 kayıp çocuk için TBMM Araştırma Komisyonu Kayseri'de toplandı ve ipuçlarını değerlendirdi

Kayseri’de geçen yıl 21 Eylül'de kaybolan 3 çocuk için TBMM Araştırma Komisyonu kentte toplanırken, kayıp çocuklardan 2’sinin annesi Leyla Tekin, “Komisyon üyeleri bizimle henüz görüşmedi. Çocuklarımızın yurt dışına özellikle Suriye’ye kaçırıldığı yolunda söylentiler arttı” dedi.

Haberin Devamı

Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri, geçen yıl Ramazan Bayramı’nda Kayseri’nin Talas İlçesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Dilruba Tekin ile ağabeyi 10 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ve komşularının çocukları 11 yaşındaki Türkan Ay’la ilgili kente geldi.

Polis evinde Vali Mevlüt Bilici, Emniyet Müdürü Arif Akkale, Sivil Toplum örgütü yöneticileri ve Erciyes Üniversitesi uzmanlarından oluşan kişileri dinleyen Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ve Ankara Milletvekili Aşkın Asan, kayıp üç çocuğun bulunması için bugüne dek yapılan çalışmaları gözden geçirerek, brifing aldılar.

Olayı araştıran Cumhuriyet Savcısı ve diğer ilgili kurumlarla da görüşeceklerini söyleyen AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, çalışmalarının bir haftaya yayılacağını belirterek, “Başta Kayseri’deki kayıp çocuklar olmak üzere çocuk kayıpları, çocuk suçları, çocuk istismarı, çocuklardaki cinsel suçlar konularını araştırmak için deyim yerindeyse sahaya indik. İlk olarak da Kayseri’de kaybolan 3 çocukla ilgili bilgiler alıp, bugüne dek yapılan çalışmaları birlikte gözden geçirdik. Sayın Vali ve Emniyet Müdürü’ne teşekkür ediyorum. Burada çok ciddi çalışmalar yapılmış ve çalışmaların sürdüğünü de gördük. Burada görevli arkadaşların işini yapması kadar vatandaşımızın da aynı hassasiyeti göstermesi, gerekli. Kayıp çocukların aileleriyle de, Cumhariyet savcılarıyla da sivil toplum örgütlerinin yöneticileriyle de bu konuda görüşeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Kayıp çocuklardan ikisinin annesi Leyla Tekin ise TBMM komisyonunun Kayseri’ye geldiğini ögrendiklerini ve şu ana kadar görüşmenin gerçekleşmediğini söyledi. Anne Tekin, “Son zamanlarda hiç ihbar gelmez oldu ama çocuklarımızın sağ olduğu, yurt dışına özellikle de Suriye’ye kaçırıldığı yolunda dedikodular kulağımıza kadar geliyor. TBMM heyeti geldiğinde bugüne dek tüm yaşadıklarımızı onlara anlatacağız” diye konuştu.

Oktay ENSARİ/KAYSERİ, (DHA)