Gündem Kayıp bebeğin mucize kurtuluşu

Kayıp bebeğin mucize kurtuluşu

Paylaş
Kayıp bebeğin mucize kurtuluşu

Pazarda alışveriş yapan annesinden çalınan bebeği TV'de izleyen bir kadının Gaziosmanpaşa'daki müdahalesiyle minik Burhan bulundu

Fatih Balat'ta salı günleri kurulan pazara alışveriş yapmak için gelen Ayten Karagöz'ün 9 aylık bebeği, kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı. Burhan, kaçırılma haberini Gaziosmanpaşa'daki evinden izleyen Saliha Aydar'ın (19), küçük çocuğu iki kişinin kucağında görmesiyle bulundu. Burhan'ı kaçıran biri kadın iki kişiyi mahallelinin linç girişiminden polis kurtardı.

Haberin Devamı

Balat oturan Ayten Karagöz, dün, 9 aylık bebeğini de yanına alarak pazara alışveriş yapmaya çıktı. Ayten Karagöz, önünde durduğu tezgahtan domates seçti. Domatesi aldıktan sonra arkasını dönen Ayten Karagöz, 9 aylık bebeği Burhan'ın bebek arabasında olmadığını fark etti. “Çocuğum kaçırıldı” diyerek ağlamaya başlayan Ayten Karagöz'ün feryatları üzerine esnaf ve vatandaşlar, hemen polise haber verdi.

Olay yerine gelen polis, görgü tanıklarının ifadelerine başvurarak minik Burhan'ı bulmak için çalışmalara başladı. Burhan'ın annesi Ayten Karagöz ile babası Tacettin Karagöz Üsküdar'daki Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülerek ifadeleri alındı.

'KUCAKLARINDA GÖRÜP MÜDAHALE ETTİM'

Burhan'ın kaçırılma haberini, bugün akşam saatlerinde Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi Laleli Caddesi'ndeki evinde izleyen Saliha Aydar, saat 21.00 sıralarında balkona çıktığında, caddede yürüyen iki kişinin kuçağında, haberlerde izlediği çocuğu gördü.

Saliha Aydar'ın anlatımına göre, iki kişiye çocuğun kimin olduğunu sorunca, şüpheliler çocuğun kendilerinin olduğunu ve paraları olmadığı için aç olduğunu söyledi.

Aydar, kendisinden süt almak için para isteyen şüphelilere mahalledekilerin yardımı ile müdahale etti. Mahalleli polis çağrılarak, Burhan'ı kaçıran Kübra K. (16) ve Sebahattin O.'yu polise teslim etti.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFINDAN O OLDUĞU ANLAŞILDI

Gaziosmanpaşa Polis Merkezi'ne getirilen Burhan'ın, kaçırılan çocuk olduğu Üsküdar'daki Çocuk Şube Müdürlüğü'nden istenilen fotoğraf sayesinde ortaya çıktı. Bunun üzerine Burhan, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülerek ailesine teslim edildi. Çocuklarına kavuşan anne ve baba sevinçten gözyaşı dökerek, “Bulunmasında katkısı olan herkese teşekkür ederiz” dediler.

Öte yandan ifadelerinde çocuğu bulduklarını söyledikleri iddia edilen Kübra K. ile Sebahattin O. da Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülmek istenirken, polis merkezi önünde mahalle sakinleri tarafından linç edilmek istendi. Polis, kalabalığı güçlükle sakinleştirerek, şüphelileri polis merkezinden çıkarmayı başardı.

Haberin Devamı

Olayla ilgili şüphelilerin sorgulanmasına başlandığı belirtildi.

Seyit ERÇİÇEK-İsmail AKTAŞ-Sefa KIDIK/İSTANBUL,(DHA)