Gündem Kayıp dediği kocasını, sevgilisiyle öldürdü

Kayıp dediği kocasını, sevgilisiyle öldürdü

Paylaş
Kayıp dediği kocasını, sevgilisiyle öldürdü

Kayıp dediği kocasını, sevgilisiyle öldürdü

Konya’da 47 yaşındaki kocası Kadir Yayar’ın 3 gündür kayıp olduğunu polise bildiren 29 yaşındaki Sevim Yayar’ın, eşini, 24 yaşındaki sevgilisi Kazım Yıldız ile birlikte bıçaklayarak öldürdüğü iddia edildi. Cinayetin ardından Kazım Yıldız’ın, Yayar’ın cesedini bir arkadaşıyla atık su kanalına attığı saptandı. Polisin su kanalında yaptığı aramada ise cesede ulaşılamadı.

Haberin Devamı

Karatay İlçesi’nde yaşayan 3 çocuk annesi Sevim Yayar, 17 Mayıs Pazartesi günü polis merkezine gelerek, TIR şoförlüğü yapan eşi Kadir Yayar’ın 3 gündür eve gelmediğini ve kaybolduğundan şüphelendiğini belirterek başvuruda bulundu. Şoför Yayar’ın bulunması için çalışma başlatan Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ilk olarak Sevim Yayar’ın ifadesine başvurdu.

İfade verdiği sırada Sevim Yayar’ın, tedirgin hareketleri ve çelişkili ifadesinden şüphelenen polis, sorguyu genişletti. Ardından Sevim Yayar, eşi Kadir Yayar’ı, 14 Mayıs Cuma günü sevgilisi Kazım Yıldız’ın bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etti. Sevim Yayar, cuma günü akşam saatlerinde sevgilisi Kazım Yıldız’ın, eşinin evde olmayacağını düşünerek, bahçe kapısının üstünden atlayıp eve geldiğini söyledi. Bu sırada sevgilisinin, kocasıyla karşılaştığını belirten Sevim Yayar, çıkan kavgada Kazım Yıldız’ın, kocasını bıçaklayarak öldürdüğünü, kendisinin de cesedi yok etmek için yardım ettiğini itiraf etti. Polis, bu ifadenin ardından dün Kazım Yıldız ile cesedi su kanalına götürmesine yardımcı olan arkadaşı 21 yaşındaki Ahmet Başak’ı gözaltına aldı. Şüphelilerin yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Haberin Devamı

CESET BULUNAMADI

Polis, Kadir Yayar’ın cesedinin bulunması için merkez Karatay İlçesi Tatlıcak Mevkisi’ndeki atık su kanalında arama çalışması başlatı. Yayar’ın cesedine ulaşılamazken, çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

Özgür SARI- İhsan YALÇIN/KONYA, (DHA)