Türkiye (Son Dakika) Kayıp gencin cesedi denizde bulundu

Kayıp gencin cesedi denizde bulundu

Paylaş
Kayıp gencin cesedi denizde bulundu

Bodrum'da geçtiğimiz yıl insan kaçakçılığından tutuklanan ve 3 gündür kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki Kazım Can Baran'ın denizde cesedi bulundu

Öğle saatlerinde, Yalıkavak Mahallesi açıklarında bir karartı gören balıkçılar, yanına gittiklerinde bunun bir erkeğe ait ceset olduğunu fark edince, durumu Sahil Güvenlik’e bildirdi.

Güllük’te konuşlu sahil güvenlik botu bölgeye sevk edildi. Sudan çıkartılan ceset, Sahil Güvenlik Botu’na alınıp, Turgutreis Balıkçı Barınağı’nda karaya çıkartıldı. Ceset, ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Vücudunda herhangi bir darp ve kesici delici alet yarası bulunmayan cesedin üzerinden kimliğini belirtir bir belge çıkmadı.

Bunun üzerine jandarma, kayıp başvurusunda bulunan kişilere yaptırdığı teşhiste cesedin 3 gündür kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki Kazım Can Baran’a ait olduğu belirlendi. Savcının incelemesinin ardından Baran’ın cesedi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Baran’ın ölümüyle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İNSAN KAÇAKÇLIĞINDAN TUTUKLANMIŞTI

Bu arada cesedi bulunan Baran’ın, geçen yıl Kasım ayında jandarmanın insan kaçakçılarına yönelik düzenlediği operasyonda, gözaltına alınıp beraberindeki 6 kişi ile tutuklanıp, cezaevine konduğu ve ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı öğrenildi.

Osman URAS/ BODRUM,(Muğla),(DHA)

Haberin Devamı