Gündem Kayıp işadamı linç edilmiş!

Kayıp işadamı linç edilmiş!

Paylaş
Kayıp işadamı linç edilmiş!

Kayıp işadamı linç edilmiş!

İzmir'de, öldürüldükten 2 yıl sonra cesedi bulunan ayakkabıcı Tuncay Güngör'ü, yatırım vaadiyle verdikleri paraları geri alamayınca dövdükten sonra boğarak öldürdükleri ileri sürülen 13 kişi, işlemlerin ardından Adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ünün suçu itiraf ettiği, T.Ö. ile F.F.'nin ise cesedi pirinç tarlasına götürerek gömdüğü belirlendi. Bu arada Adli Tıp Kurumu'da işadamı ile yakınlarına DNA testi yapılarak kimliğinin kesinlik kazandırılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Ayakkabıcılık yapan 49 yaşındaki Tuncay Güngör'ün, 10 Haziran 2008 tarihinde kaybolmasının ardından, ailesinin başvurusu üzerine, İzmir Emniyeti Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri araştırma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 8 ay süren çalışmasının ardından Güngör'ün, kaybolduktan sonra hiçbir telefon gürüşmesi ve banka işlemi yaptırmadığı belirlendi. Bunun üzerine cinayet şüphesiyle yapılan araştırmalar sırasında Güngör'ün iş ilişkisinde bulunduğu kişilerden yatırım amacıyla para aldıktan sonra ödemekte sıkıntı çektiği belirlendi. Telefon kayıtlarından en son görüştüğü kişilerin kimlikleri tespit edildi.

KÖPEKLER CESEDİ BULDU

Güngör ile para alışverişinde bulundukları saptanan 13 kişi, polisin takibinin ardından gözaltına alındı. Çeşitli iş kollarında işyerleri bulunan katil zanlıları, polisteki ilk ifadelerinde susma hakkını kullandı. Ancak polisin ısrarlı soruları üzerine zanlılardan 3'ü suçu itiraf etti.

Haberin Devamı

Paralarını geri alamayan 13 kişinin, bir işyerinde toplantı yaptıkları, Tuncay Güngör'ü, önce hep birlikte dövdükleri, ardından da boğdukları belirlendi. Güngör'ün öldüğü sırada işyerinde 7 kişinin bulunduğu anlaşıldı. Cesedin ise zanlılardan T.Ö. ve F.F. tarafından, Balıkesir'in Susurluk ilçesine bağlı Muradiye Köyü'ne götürülerek, Güngör'ün geri ödemediği paralarla satın aldığı belirtilen pirinç tarlasına gömüldüğü ortaya çıktı.

Şüphelilerin ifadelerinin ardından Güngör'ün cesedi, arama kurtarma köpeklerince tarlada bulundu. Ceset, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cesedin işadamına ait olduğunun kesinleştirilmesi için, yakınlarından örnek alınarak DNA testi yapılacağı bildirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanın 13 kişi, Adliye'ye sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen şüphelilerin yakınları, sinir krizi geçirdi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)