Gündem Kayıp öğretmen halen bulunamadı

Kayıp öğretmen halen bulunamadı

Paylaş
Kayıp öğretmen halen bulunamadı

Kayıp öğretmen halen bulunamadı

Eskişehir'in Mihalgazi İlçesi'nde 15 Mart'ta kaybolan Fen Bilgisi öğretmeni 29 yaşındaki Mehmet Ali Örkmez tüm aramalara rağmen bulunamadı. Sakarya Nehri’ne düştüğü sanılan Örkmez’i, AKUT ekipleri de arıyor.

Haberin Devamı

Mihalgazi İlköğretim Okulu Fen Bilgisi öğretmeni Mehmet Ali Örkmez, aynı okuldan öğretmen arkadaşları Ahmet Altay, Mustafa Derin, Abbas Kaplan ve Sinan Çektemir’le birlikte 15 Mart'ta akşam saatlerinde 26 SL 652 plakalı otomobille ilçeye bağlı Sakarıılıca Beldesi yakınlarında pikniğe gitti. 5 öğretmen otomobil içerisinde bira içtikten sonra ilçe merkezine dönerken, mıcıra kaptıran otomobil şarampole düştü. Kazadan yara almadan çıkan öğretmenler, aynı otomobille tekrar yola devam etti. Öğretmenler, Ahmet Altay yönetimindeki otomobille saat 22.30 sıralarında ilçe merkezine geldi. Bekar Mehmet Ali Örkmez, evine yaklaşık 500 metre kala yürüyerek gideceğini söyleyerek otomobilden indi. Diğer 4 öğretmen ise otomobili okul bahçesine park edip evlerine gitti.
Ancak Mehmet Ali Örkmez ertesi gün sabah okula gitmedi. Örkmez’in evine giden öğretmen arkadaşları kapıyı kimsenin açmaması üzerine durumu polise bildirdi. Polislerin çilingirle açtırdıkları evde de kimse bulunamadı.

Haberin Devamı

Arkadaşları, 4 yıldan bu yana Mihalgazi İlköğretim Okulu’nda Fen Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Ali Örkmen’in evinin yakınından geçen Sakarya Nehri’ne düşmüş olabileceğini söyledi. Öğretmenler, “Mehmet Ali her sabah okula erkenden gelirdi. Çok disiplinli biriydi. Onun başına kötü bir şeyin geldiğini, büyük olasılıkla da Sakarya Nehri’nde kanalda boğulduğunu sanıyoruz” dedi.

Kayıp öğretmenin bulunması için dalgıçlar nehirde arama yaptı ancak bir sonuca ulaşılmadı. Halen devam eden arama çalışmalarına polis ve jandarmanın yanısıra Eskişehir’den ilçeye giden Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibi de katıldı. AKUT Eskişehir Birimi sorumlusu Bilgin Türkmentepe, 4 kişilik ekiple arama çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şu ana kadar herhangi bir ize rastlayamadıklarını söyledi.

MİHALGAZİ (Eskişehir), (DHA)