Gündem Kayıp taksicinin cesedi bulundu

Kayıp taksicinin cesedi bulundu

Paylaş
Kayıp taksicinin cesedi bulundu

Mersin'de 15 Şubattan beri kayıp olan taksici, Erdemli ilçesinin Çeşmeli beldesindeki köprünün altında, dere kenarında ölü bulundu.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) yönetim kurulu üyesi Veysel Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, taksi şoförü Nurettin Özdemir’den (53) 15 Şubattan bu yana haber alınamadığını belirtti.

Özdemir’in cesedinin Çeşmeli beldesindeki Sarıyar Köprüsü’nün altında, dere kenarında köylüler tarafından bulunduğunu ifade eden Sarı, şunları kaydetti.

"Köylüler köprüden geçerken cesedi görünce jandarmaya haber vermişler. Bu tür olaylar toplumda büyük üzüntü ve kaygıya neden olmaktadır. Bu cinayetin son olması en büyük dileğimizdir. Şoför güvenlik kabini olan araçlara yönelmenin zamanı geldi. Mersin taksici esnafının daha güvenlikli araçlara sahip olabilmesi için proje çalışmaları başlattık.".

Mersin Taksiciler Odası Başkanı Salman Yuca da bu olayın taksici esnafının zor şartlar altında mesleğini icra ettiğinin en çarpıcı örneği olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki hunharca gerçekleşen cinayetin zanlıları en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilecektir" ifadelerini kullandı.

Bu arada, vücudunda darp izleri olan cesedin şoförün eşi Şirvan Özdemir tarafından teşhis edildiği belirtildi.

Erdemli Devlet Hastanesinin morguna kaldırılan cesedin otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna sevk edildiği bildirildi.

Nurettin Özdemir kaybolduktan birkaç gün sonra 33 T 0036 plakalı taksisinin Mezitli ilçesinde Babil yolunda kapıları kilitli olarak, cep telefonunun Tece beldesi yakınlarında yol kenarında kırılmış ve hafızasındaki bilgiler silinmiş halde bulunduğu öğrenildi.