Gündem Kayısı ağacı gül şeklinde çiçek açtı

Kayısı ağacı gül şeklinde çiçek açtı

Paylaş
Kayısı ağacı gül şeklinde çiçek açtı

Mersin'in Erdemli ilçesi'nde çiftçi Yıldırım Öztelli'ye ait bahçedeki 'Tomkat' cinsi kayısı ağacında beyaz gülü andıran çiçekler açması şaşkınlık yarattı

Mersin'de çiftçilikle uğraşan Yıldırım Öztelli, baharla birlikte bahçesindeki meyve ağaçlarında açılan çiçekleri incelediğinde, kayısı ağacında beyaz gülü andıran çiçek olduğunu fark etti.

Haberin Devamı

Öztelli, diğer kayısı ağaçlarında çiçekler kırmızı renkli ve küçük boyda iken, diğerlerinden farklı olan gül görünümlü çiçeğin fotoğrafını çekip, uzmanlara gönderdi.

Öztelli, iklimsel nedenlerle çiçeğin bu şekilde olduğunun bildirildiğini, gül şeklindeki çiçekler açan ağacın meyvesinin nasıl olacağını merak ettiğini söyledi. Öztelli şöyle dedi:

"Şimdiye kadar kaysı ağacında böyle güle benzer çiçek görmedim. Normal olarak kırmızı renkli ve küçük boyda çiçek açması gerekirken, beyaz gül şeklinde çiçek açtığını gördüm. Çok şaşırdım. Şimdi bu şekilde çiçek açan kayısı ağacının bu çiçeklerden nasıl bir kayısı vereceğini merak ediyorum."

’NORMAL DEĞİL’

Ziraat mühendisi Candemir Denli ise, kayısı ağacında beyaz gül görünümlü çiçeğin normal olmadığını belirterek, "İklim değişiklikleri ve eksen kayması nedeniyle kayısı ağacında böyle ilginç çiçek oluşmuş olabilir. Ben de görünce şaşırdım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin)