Yaşam Kayıtlara göre ölü ama yaşıyor

Kayıtlara göre ölü ama yaşıyor

Paylaş
Kayıtlara göre ölü ama yaşıyor

Kahramanmaraş'ta, eşi Selma Taşdemir'in sigorta kaydı için gittiği Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'nde kayıtlara göre öldüğü ortaya çıkan su tesisatçısı 39 yaşındaki Mahmut Taşdemir, yaşadığını ispatlamaya çalışıyor

4 çocuk annesi Selma Taşdemir, sigorta kaydı için Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’ne gitti. Taşdemir, görevli memurun eşi Mahmut Taşdemir’in öldüğünü söylemesiyle şoke oldu.

Haberin Devamı

Eşinin durumu anlatmasıyla neye uğradığını şaşıran Mahmut Taşdemir, Kahramanmaraş 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak ’ölüm kaydının iptal’ davası açtı. Taşdemir, yaptığı açıklamada haziran ayında İstanbul Bahçelievler’de meydana gelen trafik kazası sonucunda yapılan yanlışlıkla kendisinin kayıtlarda ’ölü’ olarak geçtiğini söyledi.

'MEMUR ÖLDÜĞÜMÜ SÖYLEMİŞ'

Taşdemir, "Eşim, kimliğimle Sosyal Kurumu’na gitmişti. Orada görevli memur benim öldüğümü söylemiş. Eşim aldığı cevap karşısında çok şaşırmış. Ben işteydim. Hanım bana telefon açtı. Kayıtlara göre ’ölü’ olduğumu söyledi. Şok oldum. İşi gücü bıraktım eşimin yanına, oradan da Nüfus Müdürlüğü’ne geldim. Daha sonrada mahkemeye başvurduk. Şimdi ölmediğimin ortaya çıkmasını bekliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Durumu anlattıkları Nüfus Müdürlüğü görevlilerinin de şaşırdığını anlatan Taşdemir, "Eşimle birlikte Nüfus Müdürlüğü’ndeki memurlara durumu anlattık, hayret ettiler. Nüfus kütüğünü getirdiler, kayıtların hepsinde ölü olarak görünüyorum. Ne yapmamız gerektiğini sorduk, mahkemeye dava açmamız gerektiğini söylediler. Biz çok mağduruz. Muayene olamıyorum.

'ÖLÜ OLDUĞUM İÇİN HİÇBİR İŞLEM YAPAMIYORUM'

Biz çok mağduruz. Muayene olamıyorum. Hiçbir sosyal güvencemiz yok. Yeşil kartımız da iptal edildi. Doktora gidemiyoruz. Muayene olabilmek için ’yaşamam’ bekleniyor. Ölü olduğum için resmi hiçbir işlem yapamıyorum. Bir firmada geçici olarak bir iş buldum. Ehliyet almak istiyorum, alamıyorum. Aracımı yakınlarım kullanıyor" diye konuştu.

Kahramanmaraş Adliyesi’nde görülen ilk duruşmanın ardından, mahkemenin sonraki aya ertelendiğini söyleyen Taşdemir, mahkemenin İstanbul’da yaşanan kazada kimin öldüğünü araştırmasının ardından bir sonuca varacağını sözlerine ekledi.

DHA