Gündem Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesi davası başladı

Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesi davası başladı

Paylaş
Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesi davası başladı

Mardin'in Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Safitürk'ün şehit olduğu terör saldırısına ilişkin 15 sanığın yargılanmasına başlandı. İlk duruşmada 5 sanığın savunması alındı

Mardin'in Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu terör saldırısına ilişkin 15 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada, tutuksuz sanıklar Abdülkadir Deniz, Mehmet Ali Yazıl, Saime Ateş Mesutoğlu ve Hüseyin İzci hazır bulunurken, başka illerdeki cezaevlerinde tutuklu olan sanıklar Tahsin Erdaş, Şerif Mesutoğlu, Mehmet Deniz, Nursel Eser, Ahmet Deniz, Devran Aslan, Fikret Bağı, Fikret Deniz, Vedat Erol, Zinet Erdaş ve Zuhal Dalçin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından savunma yapan tutuklu sanık Şerif Mesutoğlu, Kaymakamlıkta şef olarak görev yaptığını, saldırının ardından kanun hükmünde kararnameyle görevinden ihraç edildiğini söyledi.

Mesutoğlu, kardeşinin terör örgütü PKK üyesi olması dolayısıyla bombalı saldırının üzerine yıkılmak istendiğini öne sürerek beraatini talep etti.


'BU OLAYIN ARKASINDA FETÖ'NÜN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'


Tutuklu sanık Tahsin Erdaş ise tutuklanmadan önce Derik Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptığını, şehit Kaymakam Safitürk ile yakın çalıştığını söyledi.

Safitürk'ün görev yaptığı sürede PKK ve FETÖ ile yoğun mücadele ettiğini ifade eden Erdaş, "Terör örgütleri PKK ve FETÖ ile yapmış olduğu mücadele nedeniyle bu olayın arkasında FETÖ'nün olduğunu düşünüyorum." dedi.

Şehit Safitürk ile günün 8 saatini birlikte geçirdiğini ve ona yönelik saldırının içerisinde bulunmasının söz konusu olmayacağını savunan Erdaş, beraatini talep etti.

Duruşmaya verilen aranın ardından, tutuklu sanıklar Vedat Erol, Devran Aslan ve Fikret Bağı savunma yaparak, beraat talebinde bulundu.

SANIKLARIN TUTUKLULUK HALLERİ SÜRECEK


Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemindeki (SEGBİS) arıza dolayısıyla duruşmayı 19 Haziran'a erteledi.

Şehidin babası Asım Safitürk ile bazı şehit yakınlarının da katıldığı duruşmayı, Mardin Valisi Mustafa Yaman ile Derik Kaymakamı Hakan Kafkas da izledi.