Siyaset Kaymakam'dan Spor Genel Müdür Vekili'ne: Padişah mısın?
Paylaş
Kaymakam'dan Spor Genel Müdür Vekili'ne: Padişah mısın?

Amasya'nın Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe, 3 hafta boyunca aramalarına cevap vermeyen Spor Genel Müdür Vekili Ömer Altunsoy'a sıra dışı bir yöntemle mesajını iletti. Kaymakan; Twitter hesabından Genel Müdür Vekiline "Padişah mısın?" diye seslendi

Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe, ilginç bir yöntemle Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Vekili Ömer Altunsoy’dan şikayetçi oldu. Hem twitter hesabından hem de kişisel web sayfasından sitemini dile getiren ve ’Padişah mısın?’ diye seslenen Kaymakam Güntepe, web sitesindeki açık mektubunda da kendisinin vatandaş nezdinde devletin temsilcisi ve ilçedeki en yüksek devlet memuru olarak, Genel Müdüre ulaşamayacaksa, normal vatandaşların nasıl ulaşacağını sordu.

Haberin Devamı

HALI SAHA İÇİN YARDIM İSTEĞİ

Ayrıca sahip olunan makamların milletin bir emaneti olduğunu bu nedenle herkesin emanetin hakkını vermesi gerektiğini belirten Kaymakam Güntepe, halı saha için talepte bulunduğu Spor Genel Müdürü’ne açık mektupta özetle şöyle dedi:

"Konuya girmeden şunları ifade etmek istiyorum. Hamamözü’nde görev sürem 4 ay sonra dolacak. Bu kalan 4 ayı rutin faaliyetlerle, suya sabuna dokunmadan değerlendirebilirdim. Fakat Anayasamızın 58’inci maddesinin gençlerimizi kötü ve zararlı alışkanlıklardan korumak için bana verdiği bazı görev ve sorumluluklar var. Bu sorumluluk bilinciyle daha önce genel müdürlüğünüzden hiçbir destek almadan kendi kısıtlı imkanlarımızla ve Sayın Valimizin ciddi destekleriyle bir açık halı saha yaptırmıştık. Size ulaşmaktaki niyetimiz halı sahayı kapatıp özellikle gençlerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın her mevsim kullanıma sunmaktı. Bununla ilgili projemizi yaptık ve 20.03.2014 tarih 12183 sayılı yazıyla genel müdürlüğünüzde kayda alındı. Konuyla ilgili ilk olarak 27.03.2015 tarihinde size bağlı olan tesisler daire başkanınızı arattırdım, ancak ne cevap verildi ne de geri dönüş yapıldı."

Haberin Devamı

"İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"

Açık mektupta 3 hafta boyunca aramalara rağmen cevap alamadığını kaydeden Kaymakam Kadir Güntepe, "Son olarak bizzat kendim cepten sekreterinizi aradım gene görüştürmediler ve kimse de dönüş yapmadı" dedi. Kendisinin mülki idare amiri olduğunu hatırlatan Kaymakam Güntepe, "Sayın Spor Genel Müdür Vekili! Biz mülki idare amirleri ’İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ felsefesiyle vatandaşımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. ’Kenar-ı Dicle’de bir kurt aşırsa koyunu, gelir de adli ilahi sorar Ömer’den onu’ düsturu ile darda zorda kalmış, garip gureba, dul, yetim öksüz bütün vatandaşlarımızın ellerinden tutuyoruz" diye yazdı. Kaymakam Güntepe, mektubunda şu ifadeleri de kullandı:

"ULAŞILAMAYAN İLK GENEL MÜDÜR SİZ DEĞİLSİNİZ"

"Kaymakamın telefonuna cevap vermeyerek itibar kazanacağınızı ve yükseleceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Unutmayın ki büyük insanlar yükseldikçe küçülür, alçak gönüllü ve mütevazı olur. Sayın Spor Genel Müdür Vekili! Ulaşılamayan ilk genel müdür siz değilsiniz ama inşallah son olursunuz."

Haberin Devamı

Kaymakam Güntepe, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkalığı’na, Başbakanlık Teftiş Kuruşlu Başkanlığı’na ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu’na ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na şikayet ettiğini de hatırlattığı Spor Genel Müdür Vekili Ömer Altunsoy’a açık mektubunda şöyle hitap etti:

"Devletin vatandaş nezdinde algısı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ’Yeni Türkiye’ anlayışıyla birlikte son 15 yılda kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve hızlı olması açısından olumlu yönde büyük bir değişim ve ivme kazandı. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın zat- devletlerinin feraset ve basiretini kavrayamayan sizler hala vatandaşımızla araya perde koymaya devam etmektesiniz."

Kaymakam Ömer Güntepe, ayrıca arama kaydı ve şikayet dilekçesini de açık mektubunun altına ekledi.

Murat SANDIKÇI/AMASYA, (DHA)

Haberin Devamı