Gündem Kaymakamlık bahçesindeki 12 çam ağacı kesildi

Kaymakamlık bahçesindeki 12 çam ağacı kesildi

Paylaş
Kaymakamlık bahçesindeki 12 çam ağacı kesildi

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, kaymakamlık binası bahçesinde bulunan 12 çam ağacı, olumsuz hava koşulları nedeniyle zarar görüp can güvenliği için risk oluşturduğu gerekçesiyle kesildi

Salihli Kaymakamlığı’nın bahçesindeki 12 zam ağacı, geçtiğimiz aylarda olumsuz hava koşulları nedeniyle zarar gördü. Kontroller sonrası ağaçların can güvenliği riski yarattığı tespit edilince kesilme kararı alındı.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklama yapan Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, "Salihli’de geçtiğimiz haftalarda yağan yoğun kar yağışı sonrası ilçe genelinde 50’nin üzerinde çam ağacı gerek araçların üzerine gerek evlerin üzerine hatta Altınordu İlkokulu bahçesine bile devrilmişti. Özellikle eğitim öğretim saati içinde okulun bahçesine devrilen büyük bir çam ağacı, çocuklarımız için ciddi risk oluşturabilirdi. Kar yağışının ardından Salihli genelinde ömrünü tamamlamış, deforme olmuş ve risk kapsamına giren ağaçlar Emniyet Müdürlüğü tarafından tespit edildi.

KURUL KESİLME KARARI VERDİ

Ziraat Mühendisleri, Orman İşletme Şefliği ekiplerinin de katkıları ile gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Kaymakamlık hizmet binası bahçesinde ve yan bölümlerde bulunan 12 çam ağacının da risk oluşturduğu tespit edildi. Ancak Kaymakamlık hizmet binası tarihi değeri nedeniyle koruma altında olması nedeniyle durum, İzmir 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne bildirildi. Orada oluşturulan kurul da ağaçların kesilmesi yönünde karar verdi.

Haberin Devamı

O AĞAÇLAR BANK OLACAK

Kesilen ağaçlardan elde edilecek olan malzemeler de ekonomiye yeniden kazandırılacak. Bu doğrultuda ilk etapta ağaçlardan elde edilen malzeme ile oturma bankları yapılacak. Kullanılamayacak durumda olan kısımlar ise okullarımızda yakılacak. Salihli Orman İşletme Şefliği ile bir süre önce yapılan görüşmeler neticesinde bir hatıra ormanı oluşturmaya karar verdik. Bu kapsamda iki ay içerisinde en az 3 bin ağaçtan oluşan bir Kaymakamlık Hatıra Ormanı oluşturacağız" dedi.