Siyaset 'Kaypaklık yaptılar'
Paylaş
'Kaypaklık yaptılar'

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu 3 devlete “Bizi oyaladılar. Kaypaklık yaptılar” diyerek tepki gösterdi

55 YILDIR BİTMEYEN PROJE

Haberin Devamı

Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçesinde yapımına 1954 yılında karar verilen Ilısu Barajı’na para sıkıntısı yüzünden başlanamamıştı. Birkaç yıl önce Alman, Avusturya ve İsviçreli finans kuruluşları kredi desteği vereceğini açıklamıştı. Ilısu Barajı’nın, Hasankeyf’in yüzde 80’ini sular altında bırakacak olmasına çevre örgütleri karşı çıkmıştı.

'ILISU TAMAMLANACAK'

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, çevrecilere “Yaygaracılar” diye tepki göstermişti. Ancak Alman, Avusturyalı ve İsviçreli kredi kuruluşları, geçen temmuzda “Baraj yapılırken çevre, tarihi doku ve kültürel miras korunmuyor. Bu anlaşmaya aykırı” diyerek krediyi geri çekmişti. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu dün Ilısu Barajı’nın tamamlanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

KREDİ ÜÇ YERLİ BANKADAN

Bakan Eroğlu, gereken kredi için Hazine’nin 3 yerli bankayla görüşme yaptığını duyurdu. Bakan Eroğlu, açıklamasında kredi desteğini çeken 3 ülkeye şu sözlerle tepki gösterdi: “Yabancı konsorsiyumun sağlayacağı kredi 300-350 milyon dolardı. Şunu ifade edeyim, üç tane kredi verecek devlet maalesef kaypaklık yaptı. Sözlerinde durmadılar, bizi oyaladılar.”