Siyaset Kayseri Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusu
Paylaş
Kayseri Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusu

Kayseri Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusu

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları nedeniyle, ‘suç delillerini yok etmeye teşebbüs, soruşturmanın selametini zaafa uğratma, görevi kötüye kullanma’ gerekçesiyle Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın hakkında suç duyurusunda bulundu.Kulkuloğlu, Hacı Ali Hamurcu’nun avukatı aracılığıyla Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden, ifadesinin görüntülü kayıtlarını istediği ancak 4 aydır bu kayıtların verilmediğini bildirdi. Kulkuloğlu Kayseri Emniyet Müdürü’yle yaptığı görüşmede kayıtların neden verilmediğini sorduğunu ve Emniyet Müdürü’nün "imha edilmediğine şükredin, İçişleri ve Adalet Bakanlıkları’na imha edilmesi ya da verilmesi konusunda görüş sordum. İmha et denirse bir saniye dahi durmam imha ederim’ karşılığını verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kulkuloğlu Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın’la ilgili suç duyurusu hakkında bilgi verdi. Dün gazetecilerin gözaltına alınmasını da değerlendiren Kulkuloğlu, demokrasinin bir ülkede hangi boyutta olduğunun en önemli göstergesinin basın özgürlüğü olduğunu ifade etti. Gözaltıların Türkiye’de basın özgürlüğü olmadığını ortaya koyduğunu, gözaltılarla ‘yok edilme, sindirme’ çabalarının örneğinin sergilendiğini kaydeden Kulkuloğlu, "Mısır’da, Tunus’ta, Libya’da diktatörlerin yapamadığının Recep Tayyip Erdoğan iktidarında yaşanıyor olması son derece acı ve üzüntü verici. Recep Tayyip Erdoğan Kaddafi kadar demokrat değil. Kaddafi’nin ülkesinde çatışmaya rağmen gazetecilerin haber alma özgürlüğü varken Türkiye’de yazılmayan bir kitap nedeniyle gazeteci gözaltına alınıyor" dedi.

Haberin Devamı

"EMNİYET MÜDÜRÜ ‘KAYITLARIN İMHA EDİLMEDİĞİNE ŞÜKREDİN’ DEDİ"

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturmanın halen devam ettiğini, savcıya bilgi ve belge desteği verdiklerini kaydeden Kulkuloğlu, soruşturmanın delilleri arasında bulunan Hacı Ali Hamurcu’nun Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesinin alınmasına ilişkin görüntülü kayıtların kopyasının, Hamurcu’nun avukatı tarafından istendiğini kaydetti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uygun görüşüne rağmen, 4 aydır kayıtların Hamurcu’nun avukatına verilmediğini ifade eden Kulkuloğlu, kayıtların neden verilmediğine ilişkin Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın’la yaptığı görüşmeyi de aktardı. Kulkuloğlu şunları söyledi:

"Emniyet Müdürü’ne neden bu delilleri teslim etmiyorsunuz diye sordum. Emniyet müdürü ‘imha edilmediğine şükredin’, ‘Ben iki siyasi arasına girmem’ dedi. Bu sözler emniyetin tarafgirliğinin, Cumhurbaşkanı’nın kefaletinin bürokrasi üzerinde nelere mal olduğunun göstergesi. Emniyet Müdürü ‘Ben İçişleri ve Adalet Bakanlıkları’na imha edilmesi ya da verilmesi konusunda görüş sordum. İmha et denirse bir saniye dahi durmam imha ederim’ dedi. Bu sözler üzerine Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Adalet Bakanı’na hatırlatmada bulunmak istiyorum; basın mensupları için hiçbir meslek grubunun suç işleme özgürlüğünün olmadığını söyledi. Suça karışan belediye başkanı, müsteşar, savcı hakkında neden işlem yapmıyor? Cumhurbaşkanı’na da soruyorum; kefaletinden pişmanlık duyuyor mu? Suçlu olanlar tespit edilirse kefaleti karşısında ne yapacak?"

Haberin Devamı