Gündem Kayseri şehidini uğurladı

Kayseri şehidini uğurladı

Paylaş
Kayseri şehidini uğurladı

Kayseri şehidini uğurladı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde mayın patlaması sonucu şehit olan İstihkam Jandarma Uzman Çavuş Birol Mutlu, Kayseri’de törenle toprağa verildi.

Haberin Devamı

Hunat Camisinde düzenlenen törene, şehit uzman çavuşun ailesi ve yakınları ile TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Ali Demiral, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit eşi Ayten Mutlu ile 16 yaşındaki kızı Duygu ve 9 yaşındaki oğlu Berkan Mutlu, baba Ahmet Mutlu, anne Zümrüt Mutlu, şehit Uzman Çavuş Birol Mutlu’nun Türk Bayrağına sarılı tabutu başında bir süre gözyaşı dökmeleri, törene katılanların da duygulanmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Şehit eşi Ayten Mutlu, "Birol, sen hep şehit olmak isterdin. Bak istediğin oldu. Hepimiz yanındayız. Seni yaşatacağız" diye gözyaşı dökerken,
kızı Duygu da uzun süre babasının tabutunun başından ayrılmayıp, "Dediğini yaptın baba. Sana verdiğim sözü tutup ağlamayacağım" diyerek acısını dile getirdi.

Ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası Ahmet Mutlu’ya, törene katılanlar taziyelerini bildirdi.

Kayseri Müftüsü Şaban İşlek, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, "Bu acı son acımız olsun. Hepimizin başı sağ olsun. Acımız büyük" dedi.

Müftü Şaban İşlek’in kıldırdığı cenaze namazından sonra Şehit Uzman Çavuş Birol Mutlu’nun bir süre askerler tarafından taşınan cenazesi, top arabasıyla getirildiği Kartal Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

Törene katılanlar sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz askeriz, hepimiz askeriz", "Askere uzanan eller kırılsın" diye ve terör örgütü
PKK aleyhine slogan attı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesi Keri Tepesi mevkisinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerinin intikali esnasında, mayın patlaması sonucu İstikam Uzman Çavuş Birol Mutlu şehit olmuş, bir asker de yaralanmıştı.

Haberin Devamı