Beden Sağlığı Kayseri Tabip Odası'ndan grip semineri

Kayseri Tabip Odası'ndan grip semineri

Paylaş
Kayseri Tabip Odası'ndan grip semineri

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'nden Prof.Dr. İlhami Çelik seminere katılan sağlık çalışanlarına grip ve tedavi yolları ile ilgili güncel bilgiler verdi

Kayseri Tabip Odası tarafından düzenlenen seminerde konuşan Prof.Dr. İlhami Çelik, gripin ateş, öksürük, kas ve eklem ağrıları ve diğer belirtilere neden olabilen bir enfeksiyon hastalığı olduğunu ifade ederek, "H1N1 ve kuş gribi de dahil olmak üzere gripin değişik biçimleri vardır. Tüm grip etkenleri virüstür ve antibiyotikler işe yaramaz. Grip, genellikle kasım ila nisan ayları arasında görülür. Tıptaki adı influenzadır" dedi.

'ÖLÜMCÜL OLABİLİR'

Prof.Dr. İlhami Çelik hastalığın birçok belirtisinin olduğunu ancak en büyük belirtisinin öksürük, kas ve eklem ağrısı olduğu belirterek "Grip tehlikeli. Yaşlı, çocuk ve kronik kalp, akciğer, böbrek, kanser, şeker hastaları gibi riskli kimselerde ve gebelerde başta pnömoni olarak bilinen ciddi bir akciğer enfeksiyonuna neden olabiliyor. Bu durumlarda ölümcül olabilir" diye konuştu.

Haberin Devamı