Gündem Kayseri'de 2 çocuk daha kayboldu!

Kayseri'de 2 çocuk daha kayboldu!

Paylaş
Kayseri'de 2 çocuk daha kayboldu!

Kayseri'de iki gün önce kaybolan ilköğretim okulu 7'nci sınıf öğrencisi D.D. ile 8'nci sınıf öğrencisi A.B., tüm aramalara karşın bulanamadı.

Şehit Mustafa Şimşek İlköğretim öğrencileri D.D. ve A.B., pazar günü Ziya Gökalp Mahallesi Nilbahçesi Sitesi'ndeki evlerinden “Parkta oynamaya gidiyoruz” diyerek ayrıldı. Bir daha evlerine dönmeyen öğrencilerin aileleri kayıp başvurusunda bulununca polis arama çalışması başlattı.

Haberin Devamı

Kayıp çocuklardan D.D.'nin annesi Süheyla D. “Bu kış günü soğuklarda nerelerdesin?” diye ağlarken, Kahramanmaraş'tan gelen babaannesi Döndü Dağlı ise, “Bir şey yaptın da korkudan gelemiyorsan, kimse kızmayacak. Nerdesin bilmiyorum ama dön yavrum” diye ağladı.

Kayıp çocuklardan D.D.'nin ağabeyi Murat D. da, kardeşinin pazar günü parkta bir süre oynadıktan sonra internet kafeye gittiklerini ve bir daha kimsenin görmediğini anlattı. Murat D., şöyle dedi:

“Kardeşim derslerinde başarılıydı. Hatta İngilizce öğretmeninin ‘60 alırsan kebap ısmarlarım’ demesi üzerine 61 almış ve öğretmeni de kebap ısmarlamıştı. Dersleri yüzünden kaçmış olacaklarını sanmıyorum.”

Amca Kadir D. ise, çocukların üstünde hiç para olmadığını, bu nedenle uzağa gitmiş olacaklarını düşünmediklerini belirterek, “Çevre illerdeki tüm akrabalarımızı aradık. Kahramanmaraş'taki yakınlarımıza haber gönderdik. Kayseri dışına çıkabildiklerini sanmıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri iki öğrencinin sürekli internet kafelere gittiklerini, daha önce de evden kaçtıklarını ve okullarına devamsızlıklarının olduğunu belirledi. Polis, iki öğrencinin sürekli birlikte park ve internet kafelerde dolaştığını, kaçtıklarının değerlendirildiğini her yerde arandıklarını bildirdi.

TALAS’TA KAYBOLAN 3 ÇOCUKTAN HALA HABER YOK

Kayseri'de geçen yıl Talas İlçesi'nde Ramazan Bayramı'nın ikinci günü olan 21 Eylül'de şeker toplamak için çıktıktan sonra kaybolan şimdi 9 yaşında olan Dilruba Tekin ile ağabeyi 10 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ve komşularının çocukları 12 yaşındaki Türkan Ay, henüz bulunamadı.

Demet ÖZTÜRK- İsmet KÖZELO/KAYSERİ, (DHA)