Spor Kayserili stat konusunda da uyanık

Kayserili stat konusunda da uyanık

Paylaş
Kayserili stat konusunda da uyanık

Kayseri'deki Kadir Has Stadı'nın güneşe hasret çimleri, ithalinin tanesi 30 bin TL yerine yerli yapım bin 500 TL'lik sistemle onarılıyor

Yeteri kadar güneş ışığı alamadığı için sararan ve kök salamayan 33 bin kişilik Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nın zemini için arayışa giren stat yetkilileri, çareyi kök salmasını sağlayan sistemi getirmekte buldular.

Her birinde 5 ithal lamba bulunan 30 bin TL tutarındaki setleri Kayseri’de bin 500 TL’ye mal eden stat yetkilileri, 5 ünite ile deneme yaparak olumlu sonuç aldı.

Yetkililer, güneş ışığı niteliğinde ışık saçan sistemlerin sayısını, 5’den 50’ya çıkartmayı ve yeni sezonda zeminin tümünü bu şekilde suni güneş ışığından faydalandıracaklarını söylediler.

Kayseri’deki Kadir Has Stadı’nın zemininde Futbol Federasyonu tarafından getirtilen ve İstanbul’da Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda da iyileştirme çalışmaları yapan İngiliz uzmanlar da incelemeler bulunmuş, stadın bir bölümünün tavanın kapalı olması nedeniyle çimlerin yeterince güneş ışığı alamadığı ve kök salmadığını belirlemişlerdi.

Oktay ENSARİ/KAYSERİ (DHA)

Haberin Devamı