Spor Kayserispor-Galatasaray maçından notlar

Kayserispor-Galatasaray maçından notlar

Paylaş
Kayserispor-Galatasaray maçından notlar

Kayserispor-Galatasaray maçı öncesinde en çok ilgi çeken isimlerden biri Ali Turan oldu

GALATASARAY FUTBOL OKULU ÖĞRENCİLERİ KARŞILADI

Galatasaray Kayseri futbol okulu ögrencileri, Galatasaray kafilesini Erkilet Havaalanı'nda sarı kırmızı çiçeklerle karşıladılar, Kadir Has Stadı'nın tribünlerinde de antrenörleriyle birlikte giydikleri formalarıyla yerlerini aldılar.

KORKMAZ ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Galatasaray’ın eski kaptanlarından Bülent Korkmaz, Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin de katıldığı Melikşah Üniversitesi'ndeki bir sohbete katıldı.

ALİ TURAN'DAN ARKADAŞLARINA PASTIRMA

Kayserispor'un eski kaptanı Galatasaraylı Ali Turan, takım arkadaşları, teknik kadro, masör ve malzemecilere ev sahipliği örneği göstererek memleketi Kayseri’nin meşhur sucuk ve pastırmasından paketler yaptırıp hediye etti.

31'İNCİ KARŞILAŞMA

Kayserispor'la Galatasaray, ligde 31'inci maçlarına çıktı. Karserispor'un Galatasaray’a karşı en son galip geldiği karşılaşma, 21 Nisan 1974’de oynandı. Kayserispor’un 2-0 kazandığı bu karşılaşmadan sonra Kayserispor, rakibine 36 yıl üstünlük sağlayamadı.

ADNAN POLAT AYRI TRİBÜNDE

Ali Turan’ın bu sezon transferi sırasında 2 kulüp arasında yaşanan sorun sebebiyle Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve yönetim kurulu üyeleri, ayrı bir locada oturdu.
Her 2 kulüp başkanı, bir araya gelmemeye özen gösterdi. Galatasaray’ın kadroya alınmayan oyuncuları ise eşofmanlarıyla basın tribününde oturdu.

YER BULAMADILAR

Karşılaşmayı İstanbul, Ankara, Adana ve komşu kentler Sivas, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat’tan çok sayıda taraftar izledi. Galatasaray'a ayrılan tribünde yer bulamayan taraftarlar, Kayserisporlular'ın bulunduğu tribünde oturdu.

TARAFTARLAR YUMRUKLAŞTI

Karşılaşmada 500’ü özel güvenlik, 700’ü de polis olmak üzere 1200 görevli önlem aldı. Tüm önlemlere rağmen misafir takım tribünü önünde Galatasaraylı ve Kayserisporlu 2 grup, karşılıklı olarak önce küfürleşti, daha sonra yumruklaştı.

Su şişelerinin de atıldığı kavgayı, çevik kuvvet kısa sürede ayırdı. 10 TL’lik kale arkası biletleri de karaborsada 30 TL’den satıldı.

“HIRSIZ HAGİ” GÖSTERİSİ

Galatasaray teknik direktörü Gheorghe Hagi, takımının başında sahaya çıktığında 5 yıl önce Kayseri’ye gelişinde havalanında yaşanan cep telefonu sorunu yüzünden eleştirildi ve “Hırsız Hagi“ diye aleyhine tezahürat yapıldı.

ALİ TURAN HEM ALKIŞLANDI HEM DE YUHALANDI

Kayserispor’dan sezon başında Galatasaray'a transfer olan Ali Turan, Kayserili futbolseverlerin bir bölümü tarafından alkışlandı, bir bölümü tarafından da yuhlandı.

ISITMA SİSTEMİ DEVREYE GİRDİ

Hava sıcaklığı 3 dereceye kadar düşünce, izleyicilerin üşümemesi için Kadir Has Stadı'nın ısıtma sistemi devreye sokuldu. Stadın ısıtma sistemi, bu yıl ilk kez çalıştırılmış oldu.

Oktay ENSARİ/KAYSERİ (DHA)

Haberin Devamı