Spor Kayserispor'dan tarihi başarı

Kayserispor'dan tarihi başarı

Paylaş
Kayserispor'dan tarihi başarı

1966 yılında kurulan Kayserispor, tarihinde ilk kez lider olma mutluluğunu yaşıyor

Kayserispor kulüp başkanı Recep Mamur, Kayserispor'un 6 sezondur art arda Süper Lig’de kalıcı olduğunu, bu süre içinde ilk kez lider olmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Ligin 15. haftasında ligin zirvesine oturmanın büyük bir başarı olduğunu, ancak sorumluluklarının daha da artırdığını ifade eden Mamur, şunları söyledi: "Yakaladığımız başarı çok önemli. Ancak, omuzlarımızda taşıdığımız yük daha da ağırlaştı. Önemli olan bu başarıyı sürdürebilmektir. Bunun için daha çok desteğe ihtiyacımız var."

Henüz şampiyonluk mücadelesinden bahsetmek için temkinli olduklarını, ligin üst sıralarından kopmak istemediklerini kaydeden Mamur, önlerindeki iki maçı da kazanarak ligin ilk yarısını lider olarak bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

TARİHİ BAŞARI


Öte yandan 1966 yılında kurulan Kayserispor, Süper Lig’de ilk kez liderlik sevinci yaşadı. 1972-1973 sezonunda 1. Lig’e çıkan sarı kırmızılı ekip, inişli çıkışlı yılların ardından 2005-2006 sezonunda Ertuğrul Sağlam’ın takımın başına geçmesiyle Süper Lig’de kalıcı hale geldi.

Sarı kırmızılı ekip, lider olmak için hayati önem taşıyan 3 puanı ise Ertuğrul Sağlam’ın şimdiki takımı Bursaspor’dan aldı. 11. haftada Fenerbahçe ile berabere kaldığı maçtan sonra peş peşe 4. galibiyetini Bursaspor karşısında alan Kayserispor, puanını 31’e çıkardı.

KAYIPLAR KAYSERİ'YE YARADI

Gol averajı ile Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı geride bırakan sarı kırmızılı takım, Galatasaray’ın Büyükşehir Belediyespor maçında kaybettiği puanlarla liderlik koltuğuna oturdu. Ligin zirvesinde son iki haftada alınan sonuçlar Kayserispor’a yaradı.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın son iki haftada puan kaybetmesi, Kayserispor’un ise bu fırsatları iyi değerlendirmesi takımı liderliğe taşıdı. Kayserispor, şimdi Büyükşehir Belediyesi ve Antalyaspor maçlarından 6 puan alarak ligin ilk yarısını lider olarak bitirebilmenin hesaplarını yapıyor.

Haberin Devamı