Spor Kayserispor'un tek tesellisi

Kayserispor'un tek tesellisi

Paylaş
Kayserispor'un tek tesellisi

Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısında zirve yarışından kopan Kayserispor'un tek tesellisi, siyahi oyuncu Makukula'nın gol krallığını sürdürmesi oldu

Ligin ilk yarısını 34 puanla kapatan sarı kırmızılı ekip, tarihinde ilk kez Süper Lig’de liderlik koltuğuna oturma sevinci yaşadı. Ancak, bu başarısını ikinci yarıda sürdüremeyen Kayserispor, son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla ligin üst sıralarındaki yarıştan koptu.

İkinci yarıda 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 yenilgi alan Kayserispor, Ankaraspor’dan da maç oynamadan aldığı 3 puanla 16 puan toplayabildi. Bu sonuçlarla 50 puanda kalan sarı kırmızılı takım, 7. sıraya yerleşti.

MAKUKULA ZİRVEDEKİ YERİNİ KORUDU


İlk 5 hedefini kovalayan Kayserispor’da tek teselli, siyahi oyuncu Aziza Makukula’nın gol krallığını sürdürmesi oldu. Manisaspor’a attığı gol ile gol sayısını 20’ye çıkaran Makukula, gol krallığı yarışında zirvedeki yerini korudu.

Gol krallığı yarışında Makukula’yı 13 golle Gaziantepspor’dan Julio Cesar De Souza, 12 golle Beşiktaş’tan Da Silva ve 11 golle Trabzonspor’dan Umut Bulut takip ediyor.

AA

Haberin Devamı