Gündem Kaza iddianamesinde 33 yıl hapis istendi

Kaza iddianamesinde 33 yıl hapis istendi

Paylaş
Kaza iddianamesinde 33 yıl hapis istendi

Kaza iddianamesinde 33 yıl hapis istendi

Unkapanı Köprüsü’nde meydana gelen trafik kazasında 1 kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olduğu öne sürülen Bayram Yıldırım hakkında "kasten trafiği tehlikeye sokarak olası kastla ölüme ve yaralanmalara neden olmak" suçundan 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zülfikar Tekirdağ tarafından hazırlanan iddianamede, kazada ölen baba İrfan Erkan davacı, anne Binnaz Erkan şikayetçi, çocuklar Dilan Emin Erkan ve Destina Ece Erkan ise mağdur olarak yer alıyor.

Kazaya sebebiyet verdiği öne sürülen aracın sürücüsü Bayram Yıldırım’ın da şüpheli sıfatıyla bulunduğu iddianamede, şüphelinin olay günü gece 03.30’da arkadaşlarıyla bardan ayrıldıkları, şüphelinin Ortaköy’de bulunan arkadaşının evinde misafir olarak kaldığı, sabah saat 10.00’a kadar evde dinlendiği ifade edildi.

İddianamede, şüpheli Bayram Yıldırım’ın Saat 10.30’da Beşiktaş’tan Fatih’e giderek kız arkadaşını evine bıraktığı, tekrar Fatih’ten Beşiktaş’a dönmek isterken Unkapanı Köprüsü üzerinde şüphelinin sevk ve idaresinde bulunan 34 HY 598 plakalı araçla seyir halinde olduğu belirtildi. İddianamede, MOBESE kayıtlarına göre, Bayram Yıldırım idaresindeki aracın yolda seyreden diğer araçlara göre çok daha hızlı bir şekilde seyir ettiğinin tespit edildiği anlatıldı.

Haberin Devamı

İddianamede, şüphelinin sevk ve idaresinde bulunan araçla Unkapanı Köprüsü’ne geldiğinde arabanın direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı yönden gelmekte olan maktul İrfan Erkan’ın sevk ve idaresinde bulunan 34 BH 9095 plakalı araca sol taraftan çarparak ölümlü ve yaramalı trafik kazasına sebep olduğu öne sürüldü.

Maktül İrfan Erkan’ın sevk ve idaresinde bulunan araçtaki eşi Binnaz Erkan’ın ağır şekilde yaralandığı dile getirilen iddianamede, mağdurlardan Dilan Emin Erkan ve Ece Erkan’ın ise ayakta tedavi görecek şekilde yaralandığı ifade edildi.

Şüphelinin kaza esnasında alkollü olduğu ileri sürülen iddianamede, saat 12.05’te alınan kan örneğinde 128 promil alkollü olduğu, saat 19.30’da alınan kan örneğinde ise kanında her hangi bir alkol bulunmadığı tespit edildiği belirtildi.

İddianamede, şüphelinin alkollü bir şekilde araç kullanarak trafiği kasten tehlikeye soktuğu, ayrıca aracını hızlı kullanarak kasten kazaya sebebiyet verdiği öne sürülüyor.

Şüpheli Yıldırım’ın savcılığa verdiği beyanda "beni bir otobüs sıkıştırdı" ifadesine dayanarak MOBESE kayıtlarına inceleyen savcılık, şüphelinin kullandığı otomobili sıkıştıran bir otobüsün olmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

İddianamede, Şüpheli Bayram Yıldırım’ın TCK’nın ilgili maddelerince "kasten trafiği tehlikeye sokarak olası kastla ölüme ve yaralanmalara neden olmak" suçundan 33 yıl hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.
İddianamenin mahkemece kabul edilmesi halinde şüphelinin önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Unkapanı Köprüsü’nde 20 Aralıkta Bayram Yıldırım’ın kullandığı otomobil, İrfan Erkan (39) idaresindeki araçla çarpışmıştı. Kazada, İrfan Erkan hayatını kaybetmiş, eşi Binnaz Erkan ile kızları Dilan Emin ve Destina Ece Erkan yaralanmıştı.
Yaralanarak hastanede tedavi altına Bayram Yıldırım ise daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.