Gündem Kaza kurşunuyla şehit oldu

Kaza kurşunuyla şehit oldu

Paylaş
Kaza kurşunuyla şehit oldu

Tunceli'de vatani görevini yapan 21 yaşındaki Cüneyt Yüksel, terhisine 2 ay kala kaza kurşunu sonucu şehit oldu

Şehidin İstanbul’da yaşayan babası Süleyman Yüksel, "Her gün nöbet sonrası beni arar tekmil verirdi. Bugün şehit olduğu haberi geldi" dedi.

Haberin Devamı

Tunceli 4. Komando Tugay Komutanlığı Bayraktepe Kışlası’nda vatani görevini yapan Cüneyt Yüksel’in şehit olduğu haberi, Küçükçekmece Sefaköy Cumhuriyet Mahallesi Haşhaş Sokak’taki evine sabah saatlerinde ulaştı. Burdur’daki 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı’nda acemi birliğinden Tunceli 4. Komando Tugayı Bayraktepe Kışlası’nda görev yapan Cüneyt Yüksel’in babası Süleyman Yüksel ve yakınları evde taziyeleri kabul etti. Şehidin servis şoförlüğü yapan babası Süleyman Yüksel, şunları söyledi:

"Gece 03.00’te olmuş olay. Sabah 10.30’da geldiler, söylediler. Savcılık el koymuş detaylı bilgi vermediler. ’Nöbet sırasında kaza kurşunuyla şehit düştü. Metanetli olun, başınız sağ olsun’ dediler. Oğlumla en son pazartesi günü görüştüm. Pazartesi günü ’65 günüm var baba, 65 gün sonra geleceğim işimi hazırla, her şeyimi hazırla’ diyordu. Çok neşeliydi. Gün sayıyordu. ’65 gün sonra senin işini devralacağım geliyorum’ diyordu. Her gün nöbetten sonra beni arar tekmil verirdi. Bugün aramadı, şehit olduğu haberi geldi. Şaka gibi inanması çok zor. Tek oğlumdu şimdi tek kızım kaldı."

Haberin Devamı

Baba Yüksel, askere gitmeden önce, bir mağazada şoförlük yapan oğlunun terhisinden sonra, servis taşımacılığı yapacaklarını söyledi. Yüksel, "Araba istiyordu; arabasını aldım. Her şeyini aldım. ’Geldiğin zaman araban hazır’ demiştim. Tek hayali bir araba istiyordu ben de ’tamam’ dedim. ’Önce iş hayatımı düzenleyeceğim’ diyordu" dedi.

Bölgede halen çatışma olduğu haberlerini aldıklarını belirten baba Yüksel, "Bu biraz aklımı karıştırıyor açıkçası. Oğlum çatışmada mı? Yoksa kaza kurşunu ile mi öldü? Artık bunu savcılık sorgusunun ardından öğreneceğim. Gerçek olan tek şey ise oğlumun şehit olduğu haberi" diye konuştu.

Nöbeti esnasında şehit olan Cüneyt Yüksel’in cenazesi yarın Küçükçekmece’deki Cennet mahallesi Yavuz Selim camiinde öğleyin kılınacak cenaze namazı sonrası defnedilecek.

Taner YENER/İSTANBUL, (DHA)