Türkiye (Son Dakika) Kaza yerinde öldüren hata!

Kaza yerinde öldüren hata!

Paylaş
Kaza yerinde öldüren hata!

Sivas'ın Zara ilçesinde meydana gelen trafik kazasında olay yerinde "öldü" teşhisi konularak bekletilen kişinin, yaklaşık 4 saat sonra hastanede yapılan "ölü muayenesi" işleminde canlılık belirtisi gösterdiği tespit edildi

Sivas’ın Zara ilçesinde meydana gelen bir trafik kazasında olay yerine gelen acil sağlık ekibi tarafından "ölü" teşhisi konularak hastaneye sevkinde öncelik verilmeyen kişinin, kazadan yaklaşık 4 saat sonra kaldırıldığı hastanede yapılan "ölü muayenesinde" yaşadığı ortaya çıkınca kazaya müdahale eden acil sağlık ekibi hakkında soruşturma izni istendi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, İzmir’den bir yakınlarının cenazesine katılmak üzere 4 Eylül’de karayoluyla Kars’a gitmek üzere beraberinde iki kişiyle birlikte kendi kullandığı 35 YC 647 plakalı otomobille yola çıkan Sıddık Kanlı (54), Zara-İmranlı karayolunda aracın şarampole devrilmesi sonucu kaza yaptı.

Sabah 08.30 sıralarında meydana gelen kazaya müdahale için olay yerine intikal eden acil sağılık ekibi, bir kişinin ölü olduğu iki kişinin de yaralı olduğu tespitinde bulundu.

"Triyaj (aciliyetine göre ayırma)" kuralları gereği yaralı iki kişiyi ambulansla hastaneye sevk eden ekip, "ölü" teşhisi konulan otomobil sürücüsü Sıddık Kanlı’yı ise cumhuriyet savcılığı incelemesi için olay yerinde bıraktı.

Olay yerine gelen cumhuriyet savcısının gerekli incelemelerin ardından verdiği talimatla "ölü muayenesi" işlemi için Zara Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada bilirkişi doktor tarafından saat 12.30’da yapılan muayene işleminde kişinin kalp atışının tespit edilmesi üzerine "ölü muayene odasından" çıkarılarak, acil müdahale için başka bir odaya alınan Sıddık Kanlı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

-Savcılık soruşturma izni istedi-

Kazayla ilgili soruşturmayı yürüten Zara Cumhuriyet Başsavcılığı, yaşanan bu gelişme üzerine kazaya müdahale eden acil sağlık ekibinde görevli hemşire S.Ş ve paramedik R.Ç hakkında "ihmal suretiyle taksirle ölüme neden oldukları" şüphesiyle soruşturma açılabilmesi için 25 Eylül tarihinde Zara Kaymakamlığı’ndan izin istedi.

-Aile ikinci kez yıkıldı-

Sıddık Kanlı’yı kazada olay yerinde öldü diye bilen ailesi, Zara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ellerine ulaşan olayla ilgili şikayetçi olup olmadıklarını belirtmek üzere müşteki sıfatıyla ifadelerinin alınması yazısıyla ikinci kez acı yaşadı.

İddiaları öğrenen aile, talimatla verdikleri ifadelerde şikayetçi olduklarını belirtti. Aile, Zara Kaymakamlığı’na da başvurarak, müştekiler olarak savcılığın şüpheliler hakkında soruşturma izni talebine cevabın, kendilerine de bildirilmesini talep etti.

Olayda eşini yitiren Melek Kanlı (43), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin kullandığı arabayla kaza yaptığını iş yerinde öğrendiğini ve çocuklarıyla birlikte büyük acı yaşadıklarını, ancak eşinin ölümünde ihmal bulunduğuna dair savcılık evrakları ellerine ulaşınca ikinci kez yıkıldıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

-"Başkası aynı acıyı yaşamasın"-

Sıddık Kanlı’nın kızı Kübra Kanlı (18) ise babasının ihmal sonucu ölmesinin kendileri için çok büyük üzüntü kaynağı olduğunu dile getirerek, "Babam saatlerce bizim için ölmemiş direnmiş, ama onlar ölmeyen birine ölü muamelesi yapmışlar. Benim babam yaşayabilirdi, yaşamasa bile belki bir kez daha birbirimize sarılacak zamanı bulabilirdik" dedi.