Türkiye (Son Dakika) Kazada yaralandı, ambulans beklerken otomobil çarpıp öldü

Kazada yaralandı, ambulans beklerken otomobil çarpıp öldü

Paylaş
Kazada yaralandı, ambulans beklerken otomobil çarpıp öldü

Edirne Uzunköprü'de, otomobiliyle kaza yapan ve 112’yi arayıp yardım istedikten sonra yaralı halde yola çıkan Ersin Gürtunca, polis Emre S.'nin otomobili ile çarpması sonucu öldü. Polisin 0.40 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Uzunköprü-Keşan karayolunda dün gece Ersin Gürtunca, kullandığı hafif ticari araç ile kontrolden çıkarak yol kenarındaki tarlaya savruldu.

Yaralı halde araçtan çıkan Ersin Gürtunca, cep telefonuyla 112’yi aradıktan sonra gelecek ambulansı karşılamak için yola çıktı.

Bu sırada Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis Emre S. (22(, kullandığı otomobille yaralı sürücüye çarptı.

Kazada Gürtunca olay yerine yaşamını yitirirken, otomobil sürücüsü Emre S. yaralandı.


POLİS MEMURU 0.40 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI



Önceden Ersin Gürtunca’nın çağırdığı ambulansla Uzunköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırılan polis memuru Emre S.’nin kolunda kırık olduğu ve hayati tehlikesinin olmadığı belirlendi.

Tedavisinin ardından gözaltına alınarak Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen Emre S.’nin 0.40 promil alkollü olduğu saptandı.

Türkiye'de trafikte alkollü araç kullanma sınırı 0,50 promil. Kanında bu değerin üzerinde alkol tespit edilen sürücülere ceza uygulanıyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/ DHA

Haberin Devamı