Siyaset Kazan: Böyle bir şey görmedim
Paylaş
Kazan: Böyle bir şey görmedim

Kazan: Böyle bir şey görmedim

Tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in avukatları tahliye talebi dilekçelerini, yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine verdi.

Haberin Devamı

Cihaner’in avukatlarından Turgut Kazan’ın basın mensuplarına dağıttığı tahliye talebi dilekçesinde, şu ifadeler yer aldı:

"Öncelikle 2802 sayılı yasanın 92. maddesindeki düzenlemeye rağmen müvekkilimizle ilgili itiraz CMK’nın 101. ve 268. maddeleri uyarınca çözülemeyeceğinden yasaya açıkça aykırı ve yok hükmünde olan itirazı red kararının kaldırılarak, dosyanın yasal inceleme yeri olan en yakın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine, eğer red kararının kaldırılamayacağı düşünülürse, bu dilekçemizin CMK 104/1 maddesi anlamında bağımsız bir tahliye isteği sayılarak bir karar verilmesi isteğinden ibarettir"

KAZAN: DARBE ZULMÜNÜ YAŞADIM, BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in avukatı Turgut Kazan cezaevi çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kazan şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Gösterdiğiniz bu ilgi ve duyarlılığın niçin olduğunu görüyorum. Çünkü iki gündür söylemeye çalıştığım gibi Türkiye bir ilki yaşıyor. Ben 12 Mart’ı 12 Eylül’ü hep müdafi bazen de sanık olarak yaşamış 42 yıllık bir avukatım. Bu darbelerin zulmünü yakından yaşadım. Büyük acılara tanık oldum. O zulüm ortamlarında dahi adliye basılıp aranmamıştı bir başsavcı salt soruşturması nedeniyle gözaltına alınıp tutuklanmamıştı.

Burada bir örneği açıklamak istiyorum. Biliyorsunuz bu tartışmanın başı cemaat soruşturmasıyla başladı.O soruşturmaya Başbakan Yardımcısı telefonla arayarak müdahale etti. Silahlı örgüt iddiasıyla soruşturmayı buraya taşımaya çalıştılar. Ağırlaştırılmış müebbet hapisle dava açtılar. Ancak hepsini serbest bıraktılar. Yani müebbetle yargılanacakları serbest bıraktılar, soruşturmayı başlatan savcıyı tutukladılar. Müvekkilimizi ziyaret için buraya geldik. Yapılan iş açıkça yasaya aykırı olduğu için ayrı bir dilekçe verdik. Bizim itirazımızın gerçek çözüm yeri olan en yakın ağır ceza mahkemesine gönderilmesi gerekir dedik."