Spor Kazanan Soma oldu: 0-0

Kazanan Soma oldu: 0-0

Paylaş
Kazanan Soma oldu: 0-0

Galatasaray ile Atletico Madrid takımları arasında Soma için oynanan mücadele 0-0'lık eşitlikle son buldu

Karşılaşma, Soma'da hayatını kaybeden vatandaşlarımız için yapılan saygı duruşuyla başladı.

Haberin Devamı

İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan maçta, taraftarlar tribünleri hıncahınç doldurdu. Mücadelenin ilk tehlikeli atağı 18. dakikada geldi. Galatasaraylı futbolcu Alex Telles'in çatala giden şutunu kaleci Moya güçlükle çeldi. Bu pozisyonun devamında uzaktan sert bir şut çeken Olcan Adın golü bulamadı.

Atletico Madrid, 41. dakikada Galatasaray kalesinde büyük bir tehlike yarattı. Sağ kanattan topu hızla süren Juanfran'ın gol vuruşunu kaleci Muslera engelledi.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

Atletico Madrid, 59'da bir kez daha etkili geldi. Kullanılan köşe vuruşunda Diego Godin iyi yükseldi. Godin'in kafa vuruşunda Muslera tehlikeyi uzaklaştırdı. Sarı-Kırmızılı takım, 84. dakikada önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Yekta'nın sağ kanattan iyi ortasında kafaya çıkan Umut Bulut'un bu şutu az farkla auta gitti.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın kalan dakikalarında da gol sesi çıkmadı. Mücadele 0-0'lık eşitlikle son buldu.

Bruma göz doldurdu

Galatasaray'da sahanın en etkili ismi Bruma'ydı. Genç futbolcu, topla birlikte hızlı çıkışlarıyla göz doldurdu. 65. dakikada oyundan çıkan Bruma'yı Galatasaraylı taraftarlar ayakta alkışladı.

Soma’dan misafirler vardı

Müsabakadan önce Soma’dan gelen çocuklarla bir araya gelen Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli ve Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Daha sonra Galatasaraylı oyuncular da çocukların yanına gelerek çeşitli hediyeler verirken Aletico Madridli futbolcular da ısınmalarını tamamladıktan sonra çocukların yanına geldi.

Karşılaşmanın başlamasına 10 dakika kala saha zemini sulandı. Erkan Koyuncu’ya vefa Sabah gazetesi foto muhabiri Erkan Koyuncu’nun Metin Oktay Tesisleri’nin giriş kapısında yaşanan kaza sonucu vefatının ardından Galatasaraylı oyuncular müsabaka öncesinde takım fotoğrafını Koyuncu’nun fotoğrafıyla çektirdi. Karşılaşmadan önce Soma’da hayatını kaybeden 301 madenci ve Erkan Koyuncu için saygı duruşunda bulunuldu.

Taraftarlar saygı duruşunun sonlarına doğru "Her yer Soma, her yer karanlık" şeklinde slogan attı.

Haberin Devamı