Gündem Kazancı Yokuşu'nda 1 Mayıs anması

Kazancı Yokuşu'nda 1 Mayıs anması

Paylaş
Kazancı Yokuşu'nda 1 Mayıs anması

1 Mayıs 2014 Komitesi, 1 Mayıs 1977'de yaşamını yitirenleri Taksim Kazancı Yokuşu'nda andı, yokuşa karanfil bıraktı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikası (KESK)’in yanı sıra sendikalar, emek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan 1 Mayıs 2014 Komitesi, 1 Mayıs 1977 yılında Taksim’de çıkan olaylar sonucu yaşamını yetiren 34 kişi için anma programı düzenledi. Aralarında DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK Başkanı Lami Özgen, eski DİSK Genel Başkanı CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da bulunduğu çok sayıda sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri saat 10.30’da AKM önünde toplandı.

Haberin Devamı

Yoğun güvenlik önlemleri altında Kazancı Yokusu’na gelen kalabalık, “1 Mayısta 1 Mayıs alanındayız”, “1 Mayıs şehitleri ölümsüzdür” şeklinde sloganlar attı. Yoğun yağmur altında yapılan anma töreninde konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs'a başkaları gibi, savaşa hazırlanır gibi değil, bayram havası içinde hazırlandıklarını belirterek, “AK Partiye muhalif herkesi 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na bekliyoruz” dedi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de, Taksim’in emekçiler için kutsal olduğunu belirterek, 1 Mayıs’a katılım çağrısı yaptı. Konuşmaların ardından Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakan, 1 Mayıs 2014 Komitesi İstiklal Caddesi’ne giderek 1 Mayıs için çağrı bildirileri dağıttı.

Haberin Devamı

KAZANCI YOKUŞU'NUN ARDINDAN ŞİŞHANE'DE ANMA

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıklayan DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği (TTB) Kazancı Yokuşunda ortak anma töreni düzenledi. Grup, daha sonra 1 Mayıs'a çağrı metinlerini dağıtmak için İstiklal Caddesi'ne çıktı. Cadde boyunca yürüyen kalabalık 1 Mayıs 1989'da Mehmet Akif Dalcı'yı anmak için Şişhane'ye geçti. Grup buradaki anmanın ardından Kadıköy'deki tören için ayrıldı.

Hasan YILDIRIM-Özkan ARSLAN-Cemal KÖYÜK/DHA