Yaşam Kazasız kul olmaz

Kazasız kul olmaz

Paylaş
Kazasız kul olmaz

İstanbul Gelişim Sanat tarafından sahnelenen Kazasız Kul Olmaz tiyatro oyunu, iş ve trafik kazalarına dikkat çekmek adına bayram boyunca trafik kazaları ve trafik kurallarına uyma alışkanlıklarıyla ilgili çeşitli araştırmalarda bulundu

Bir bayrama daha geride bıraktık bazıları için sevinç bazıları için hüzne, kedere dönüştü. Ülkenin kanayan yarası oilan trafik kazalarına dikkat çekmek adına dünyada bir ilke imza atan Kazasız Kul Olmaz ekibi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün izniyle eğitsel amaçlı bir trafik kontrolü yaparak, sürücülere ünlülerin trafik kazalarıyla ilgili duygu düşüncelerini içeren broşürler dağıttılar.

yazarı ve yönetmeni Zahrettin Çelik, Sanat Danışmanlığını Şevket Çoruh ve Vatan Şaşmaz Proje Danışmanlığını Av. Zeki Sadunoğlu Ali Yücel Güler, Oktay Gündoğdu ve Av. Adnan Tüzün Mehmet Ali Nalbant Yusuf Erbaş üstlendi.
Etkinliğe; Uygad ,Orhan Gidiş, Ali Yücel Güler, Piramit İş Güvenliği ve Motosella Hasan B. Turhan Naim Oskay Erdal bakır katılım sağladılar.

Etkinlik süresince bazı sürücülerin sevgi göstergesi olarak el salladıkları ve etkinliği yol kenarından dakikalarca hayranlıkla izledikleri dikkat çekti.


Metrobüs’te Şiddet

"Kaza, yolculardan birinin metrobüs şoförüne şemsiye ile müdahale etmesiyle meydana geldi.
Trafik kazalarına ve kurallarına dikkat çeken Zahrettin Çelik çarpıcı açıklamalarda bulundu
Çelik; öncelikle kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu aslında bir kaza değil, duyarsız ve eğitimsiz bir vatandaşın neden olduğu apaçık bir şiddettir.

Bizler her zaman çocuk yaşta verilecek trafik eğitiminin önemine vurgu yapıyoruz. Buna ilk yardım kuralları da dahildir. Eğer bu şahıs böyle bir eğitim almış olsaydı ve böylesine kontrolsüz bir öfkenin nelere yol açabileceğini kestirebilmiş olsaydı, bu trajik tablo ortaya çıkar mıydı diye sormak istiyorum.

Ülkemizde yeterli derecede trafik eğitimi var mı? Herkesin bu soruya ve soruna karşı duyarlı olması gerekiyor. Zira trafik kavramı herkesi kapsıyor.

Buna ilave bir öneri olarak da; toplu taşıma araçlarında şoförlerle teması engellemek için etrafını saracak koruyucu bir kabin yapılmasını öneriyoruz. etkili bir önlem olacaktır diye düşünüyoruz. Bazı kesimler şöförün elini direksiyondan kaldırmaması gibi söylemler dolaşıyor. Evet bu doğru ama refleks olarak dışardan gelen bir şiddete kendini korumak olarak biz ele alıyoruz defalarca elimizdeki verileri izledik. Kusur aramaktansa bu sosyolojik ve psikolojik problemi eğitim ile çözme taraftarıyız. En kalıcı çözüm çocuk yaşta başlayacak trafik eğitimidir. Kazasız Kul Olmaz ekibi olarak bunu ısrarla belirtmekte fayda görüyor ve tekrar geçmiş olsun diyoruz.

Haberin Devamı