Dünya Kazaya neden olan sürücülerin cep telefonlarına el konulacak

Kazaya neden olan sürücülerin cep telefonlarına el konulacak

Paylaş
Kazaya neden olan sürücülerin cep telefonlarına el konulacak

İtalya’da, akıllı telefonlarıyla ya da tablet bilgisayarlarıyla uğraşırken bir kazaya sebep olan sürücülere para cezası kesilmesinin yanı sıra, söz konusu cihazlara da el konulacak

Ülke basınında yer alan haberlere göre, son 5 yıldaki kazaların ardından 5 bine yakın trafik cezasının 4 bine yakını, akıllı telefonlar ve tabletler yüzünden kesildi.
Sadece geçen Ağustos ayında yaşanan 423 ölümlü ve yaralamalı kazaya, sürüş esnasında bu elektronik cihazlarıyla meşgul olan sürücülerin sebebiyet verdiği kayıtlara geçti.

Teknolojinin bu şekilde tehlikeli kullanımıyla mücadele etmeyi hedefleyen yetkililer, sadece para cezası kesmenin bu tarz kazaların önüne geçmeye yetmediğine kanaat getirince çareyi, cep telefonlarına ve tabletlere de el koymakta buldu.
Söz konusu uygulama, pilot şehir olarak seçilen Torino’da hayata geçirilmeye başlandı ve kazaya sebebiyet veren bir sürücünün cep telefonuna el kondu. Yapılan teknik inceleme sonucu bu sürücünün, kaza anında cep telefonunu kullandığı tespit edildi.
La Repubblica gazetesi, İçişleri Bakanlığı’nın, bu uygulamanın tüm ülkeye yayılması konusunda çalışmalar yürüttüğünü yazdı.

Bir yetkili, sürücülerin, kaza esnasında elektronik cihazlarını kullandığını inkar edebileceğini, bunun da adli soruşturma sürecinde yapılacak teknik incelemelerle netliğe kavuşturulabileceğinin mümkün olduğunu hatırlattı.
Esma Çakır / DHA

Haberin Devamı