Gündem 'Kaza'yla evlendiler!

'Kaza'yla evlendiler!

Paylaş
'Kaza'yla evlendiler!

Soçi'de kazaya karışan Türk TIR şoförü, gözaltı süresinde aşık oldu; sonra da ziyaretine gelen ağabeyi orada başka bir kıza gönlünü kaptırdı

Artvinli TIR sürücüsü, Rusya Federasyonu’nda karıştığı ve 4 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasının ardından yardım istediği, yıllar önce bu ülkeye yerleşen köylülerinin kızına aşık oldu.

Haberin Devamı

Evlilik öncesi anne ve ağabeyini gelin adayını görmeleri için bu ülkeye çağıran sürücü, ağabeyinin de aynı köyden göç etmiş bir başka ailenin kızına aşık olması üzerine taraflar çifte düğün kararı aldı. Çiftler, önce Soçi’de ardından da Artvin’in Hopa ilçesinde düzenledikleri düğünlerle dünya evine girdiler.

Hopa’da oturan TIR sürücüsü Cihan Yılmaz (32), mesleği gereği sık sık yurt dışı seyahatlere gittiğini, yaklaşık 6 ay önce Rusya Federasyonu’nun Soçi kentinde bir otomobilin, kullandığı TIR’a arkadan çarpması sonucu otomobilde bulunan Rusya Federasyonu vatandaşı 4 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Kazanın ardından polis ekiplerince gözaltına alındığını, ifadesinin alınmasıyla serbest bırakıldığını, ancak soruşturmanın tamamlanması ve otopsi raporlarının çıkmasına kadar geçen 15 gün boyunca Türkiye’ye gelmesine izin verilmediğini ifade eden Yılmaz, tutuklanacağı endişesi taşıdığını, bu sürede TIR sürücüsü arkadaşlarının da desteğiyle kendisine yardım etmeleri için yıllar önce Hopa’ya bağlı Eşmekaya köyünden Soçi’ye göç etmiş hemşehrilerine ulaştığını söyledi.

ÇOK HEYECANLANDIM

Haberin Devamı

Soçi’de bir süre hemşehrisi olan Kayıkçıoğlu ailesinin evinde kaldığını, bu arada ailenin kızı Havva Kayıkçıoğlu (18) ile tanıştığını dile getiren Yılmaz, "Kendisini görür görmez çok heyecanlandım. Daha önce hiç böyle bir duygu yaşamamıştım. Aşık olduğumu hissettim. Bir süre sonra duygularımızın karşılıklı olduğunu anladık. Bu arada soruşturma tamamlandı, otopsi raporu çıktı. Suçsuz olduğum belgelenince Türkiye’ye dönmeme izin verildi. Havva ile birbirimize telefon numaralarımızı, mail adreslerimizi ve fotoğraflarımızı verdik, ardından Türkiye’ye döndüm" dedi.

Yaşadıklarını annesi Gönüle Yılmaz’a anlattığını ve Havva’nın fotoğrafını gösterdiğini belirten Cihan Yılmaz, "Annem de müstakbel gelinini beğendi. Bir süre sonra tekrar Rusya Federasyonu’na gittim ve Havva ile buluştuk, ardından da evlenmeye karar verdik. Hem Havva’nın ailesi hem de düşüncemizi telefonla bildirdiğim ailem kararımızı destekledi. Bunun üzerine annem, ağabeyim Mümin Yılmaz’ı da yanına alarak, feribotla Sochi’ye geldi. Gelin adayıyla tanıştı, yıllardır görmediği köylülerimizle hasret giderdi" diye konuştu.

Haberin Devamı

İKİNCİ DÜĞÜN HOPA’DA

Bu sırada ağabeyi Mümin Yılmaz’ın (38) da aynı köyden göç etmiş bir başka ailenin kızı Nergiz Memişoğlu (21) ile tanıştığını, birbirini beğendiklerini ve kısa süre içinde evlilik kararı aldıklarını anlatan Cihan Yılmaz, "Ailelerin de onayıyla Rusya Federasyonu’nda çifte nişan, ardından da düğün yaptık" dedi.

Cihan Yılmaz, Rusya Federasyonu’ndaki düğüne bazı yakın akrabaları ile arkadaşlarının katılamadığını, bu nedenle Hopa’da da düğün yapma kararı aldıklarını belirterek, "Rusya Federasyonu’ndaki düğüne daha çok gelinlerin yakınları katılmıştı. Burada ise bizim akraba ve arkadaşlarımız çoğunlukta. Çifte düğünle dünya evine girdik, çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Havva Kayıkçıoğlu ise hemşehri olmalarına rağmen Cihan’ı tanımadığını, trafik kazası sayesinde tanışma fırsatı bulduklarını dile getirerek, "Bundan sonra Türkiye’de yaşayacağım. Evlenip Türkiye’ye yerleşeceğim hiç aklıma gelmezdi. Çok mutluyum" dedi.

Haberin Devamı

"KAZA BİR ANLAMDA KADERİMİZİ DEĞİŞTİRDİ"-

Mumin Yılmaz ise kardeşinin trafik kazası yaptığını duyunca çok üzüldüğünü belirterek, "Yabancı bir ülkede döğün töreni düzenleyeceğim hiç aklıma gelmezdi. Kaderin bir cilvesi olsa gerek. Kardeşim sayesinde Nergiz ile tanıştım. Çok iyi de oldu. Birbirimize kısa sürede aşık olduk. Kaza bir anlamda dördümüzün kaderini değiştirdi. Rusya Federasyonu’nda düğün yaptık. Bugün de sevincimizi Hopa’daki akrabalarımızla burada düğün yaparak paylaşıyoruz" diye konuştu.

Nergiz Memişoğlu da üzücü bir olayın ardından evliliğe adım attıklarını ifade ederek, "Kadere inanmak lazım. Çok mutluyuz" dedi.

Hopa’da bir düğün salonunda yapılan törene gelinler ile damatların akrabaları ile çok sayıda davetli katıldı.

AA