Spor Kazlauskas'dan FIBA'ya eleştiri

Kazlauskas'dan FIBA'ya eleştiri

Paylaş
Kazlauskas'dan FIBA'ya eleştiri

Yunanistan milli basketbol takımının başantrenörü Jonas Kazlauskas, iki oyuncusuna ikişer maç men cezası veren FIBA'yı eleştirdi

Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Yunanistan takımının, Ankara’da yaptığı antrenmandan sonra konuşan Kazlauskas, karardan dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Kazlauskas, "İnanılacak şey değil. Ancak karar böyle ve artık değiştirilemez" diye konuştu. FİBA, Yunanistan ile Sırbistan arasında oynanan olaylı maçın ardından resmi soruşturma başlatmış ve her iki takımdan ikişer oyuncuyu cezalandırmıştı.

Karar uyarınca Sırp basketbolcu Nenad Krstiç 3, takım arkadaşı Milos Teodosiç ile Yunan basketbolcular Antonis Fotsis ve Sofoklis Schortsanitis 2 uluslararası resmi maçta oynayamayacak.

Bu durumda Fotsis ile Schortsanitis, Yunanistan’ın nihai kadrolarına dahil edilmeleri durumunda, şampiyonada Çin ve Porto Riko ile oynanacak maçlarda milli formayı giyemeyecek.

C Grubu’nda yer alan Yunanistan, Çin ve Porto Riko’nun yanı sıra, Rusya, Türkiye ve Fildişi Sahili ile ilk 4’e girmek için mücadele verecek.

Haberin Devamı