Gündem Kazlıçeşme'de 100 bin kişilik Nevruz

Kazlıçeşme'de 100 bin kişilik Nevruz

Paylaş
Kazlıçeşme'de 100 bin kişilik Nevruz

BDP tarafından İstanbul Kazlıçeşme'de düzenlenen Nevruz kutlamalarına 100 binden fazla katılım oldu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) organizasyonuyla İstanbul Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı'nda Nevruz kutlaması yapıldı. Polise göre katılım 100 bin kişinin üzerinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Kazlıçeşme'de polis, sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi aldı. Meydana çıkan birçok yol saat 07.30'dan itibaren tirafiğe kapatıldı. Meydana gelenler üstleri arandıktan sonra içeri alındı. Sıkı bir denetimden geçirilen vatandaşların ellerindeki pankartlar da incelendi.

POLİSLE ARBEDE YAŞANDI

Alana gelen 30 kişilik bir grup ile polis arasında arbede yaşandı. BDP Küçükçekmece ilçe teşkilatı üyesi olduğu belirtilen grup, arama noktasındaki polislerin üstlerini aramasına izin vermedi. Bunun üzerine polis, grubu alana sokmadı. Bu sırada grup ile polis arasında arbede çıktı. Grup üyeleri çekim yapan basın mensuplarına da tepki gösterdi. Olay BDP'li görevlilerin araya girmesi ile sona erdi.

Haberin Devamı

Kazlıçeşmede 100 bin kişilik Nevruz

Kutlamalarda, yeşil renk tek tip elbise giyen bir grubun zafer işareti yaparak uygun adım yürüyüşle Kürtçe marş okuması dikkat çekti.

DEMİRTAŞ: 2012'DE KÜRT SORUNU KALMAYACAK

Kutlamalar sırasında bir konuşma yapan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 2011 nevruzunun tarihi bir nevruz olacağını dile getirdi. Demirtaş, "Bir dönem nevruzun ismi, kendisi, ateşi bile yasaktı. Bir dönem yok sayılan binlerce yıllık bir gelenek, nevruz direnişçileri sayesinde kendi küllerinden kendisini yeniden yarattı. Türkiye'de Kürt sorununun barış içerisinde demokrasi içerisinde çözümünün başlangıcı olmalıdır. 2012'de Kürt sorunu kalmayacaktır. Bu nevruz özgürlük ve çözüm nevruzudur" dedi ve çözüm için Başbakan'dan taleplerde bulundu.

Kürt sorununun bir günde çözülebileceğini savunan Demirtaş, "AKP'nin derdi başka. Oy derdi, koltuk derdi onlar açısından barış ve demokrasiden önce gelir. Başbakan bugün partimize yönelik saldırgan bir tutum içerisindedir. Ellerinde somut tek bir proje olsa çıkıp açıklarlardı. Kafa tüccar kafası, kafa pazarlıkçı kafa. Biz kimseyle pazarlık etmiyoruz. Bizim meselemiz pazarlık konusu edilemeyecek kadar önemlidir. Siz tüccar olabilirsiniz her şeyi alınıp satılır olarak görebilirsiniz ama bizim açımızdan bir pazarlık söz konusu değildir. Bizden çaldığınızı, zorla aldığınızı geri vereceksiniz" diye konuştu.

Haberin Devamı