Gündem Kazlıçeşme'de nevruz coşkusu

Kazlıçeşme'de nevruz coşkusu

Paylaş
Kazlıçeşme'de nevruz coşkusu

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı Kazlıçeşme'de düzenlenen Nevruz kutlama programına binlerce vatandaş katıldı

Kazlıçeşme'de düzenlenen Nevruz kutlama programına binlerce vatandaş katıldı. Ellerinde PKK ve HDP bayrakları bulunan vatandaşlar, polis noktasında yapılan aramaların ardından miting alanına alındı. Konuşmaların yapıldığı kürsüye, Abdullah Öcalan, Mazlum Doğan, Deniz Gezmiş ve İbrahim Kaypakkaya'nın posterleri asıldı. Kutlamalara katılan vatandaşlar da halay çekti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve TOMA'ların hazır bekletildiği kutlamaya, HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel ile HDP milletvekilli aday adayları katıldı. Abdullah Öcalan ve Mazlum Doğan ile geçmiş Nevruz görüntülerinden oluşan kısa bir sinevizyon gösterisinin ardından Grup Munzur sahne aldı.

Haberin Devamı

ÖCALAN'IN DÜN DİYARBAKIR'DA OKUNAN MEKTUBU BURADA DA OKUNDU

Türkçe ve Kürtçe türküler söyleyen Grup Munzur'un ardından Abdullah Öcalan'ın dün Diyarbakır Nevruzu'nda okunan mektubu Diyarbakır'da olduğu gibi hem Kürtçe hem de Türkçe okundu. Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) müzik grubunun ardından HPD Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bir konuşma yapmak için sahneye çıktı. Demirtaş, yoğun ilgi nedeniyle platforma ulaşmakta zorluk çekti.

DEMİRTAŞ İZDİHAMI

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer28671","28671","201503","28671-277262.jpg","1", "0","Kazlıçeşme'de Nevruz hareketliliği");



Yoğun izdiham nedeni ile platforma çıkmakta zorluk çeken Demirtaş, konuşmasının ardından hemen platformu terk etmedi. Partililer, yaklaşık yarım saat platformda kalan Demirtaş'ı gizlice alandan uzaklaştırdılar. Demirtaş'ın ardından 20 yıl Almanya'da yaşadıktan sonra geçtiğimiz hafta Türkiye'ye gelen Hozan Kawa sahne aldı. Kutlamaya katılanlar, yaklaşık 4 saat süren etkinliğin ardından olaysız şekilde dağıldı.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde çok sayıda polis, nevruz kutlamalarının yapılacağı Kazlıçeşme miting alanı çevresine gelerek burada geniş güvenlik önlemleri aldı. Yüzlerce polis, alan çevresinde görevlendirilirken, çok sayıda TOMA da daha önce belirlenen noktalara konuşlandırıldı. Polis, miting alanına giden 10'uncu Yıl Caddesi'ni de araç trafiğine kapattı.

Geniş katılımın beklendiği meydanda seyyar satıcılarda boş durmadı.



İbrahim AKTÜRK / İstanbul DHA