Siyaset KCK'dan açlık grevi açıklaması
Paylaş
KCK'dan açlık grevi açıklaması

PKK'nın üst kuruluşu olan KCK'nın Kandil Dağı'ndaki elebaşları, PKK/KCK'lıların cezaevlerinde sürdürdüğü açlık grevlerinin makul taleplerin karşılık bulması halinde sonlandırılabileceğini açıkladı

PKK/KCK, kendisine yakın internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, cezaevlerinde PKK/KCK’lıların 56 günden bu yana cezaevlerinde sürdürdüğü açlık grevleriyle açıklama yaptı. ’KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı’ adı altında yapılan açıklamada, açlık grevine katılanların bu eylemi kendi iradeleriyle yaptığı öne sürüldü.

Açıklamada, halk, demokratik kamuoyu, BDP yöneticileri, sivil toplum örgütleri, sanatçı, yazar, aydınların kamuoyu vicdanını temsil eden herkesin harekete geçerek, zindanlardaki onurlu direnişi sahiplenmenin ahlaki ve vicdani gereklerini yerine getirmenin büyük çabası içerisinde olduğu belirtildi. Açıklamada, "Kuşku yoktur ki, bu, son derece anlamlı ve değerli bir çabadır. Ne var ki, AKP devleti, zindan direnişçilerinin haklı ve meşru taleplerini görmezden gelen bir tutum içerisine girerek, şahadetlere adeta kapı aralayan, ölümleri bekleyen zihniyetinden ısrar etmektedir. Hareket olarak, tutsak yoldaşlarımızın taleplerini haklı, gerçekçi ve karşılanabilir talepler olarak görüyor ve destekliyoruz" denildi.

Açlık grevlerinde 56’ncı güne, oldukça kritik bir noktaya gelindiği, halkın, meşru ve demokratik tepkilerini daha fazla yükseltemsi, cezaevindeki eylemi daha güçlü sahiplenmesi istenirken, "Hareket olarak, şahadetlere yol açmadan, direnişin makul taleplerinin karşılık bulması temelinde sürdürülen eylemliliğin sonlanabileceğine inanıyoruz. Bunun için, cezaevi direnişçilerinin makul taleplerinin karşılanması yönünde herkesin değerli çabalarını yoğunlaştırmaya, AKP hükümetini de çözüme hizmet etmeyen üslup ve tutumundan vazgeçip, direnişçilerin taleplerini karşılamayı bir zafiyet ve geri adım atma olarak algılamadan, çözüm için çaba gösterenlere olumlu karşılık vererek, üzerine düşeni bir an evvel yerine getirmeye çağırıyoruz" denildi.

DHA

Haberin Devamı