Eğitim - Kariyer KDK’dan '15 dakika kuralı' yorumu: Yanlıştan dönüldü

KDK’dan '15 dakika kuralı' yorumu: Yanlıştan dönüldü

Paylaş
KDK’dan '15 dakika kuralı' yorumu: Yanlıştan dönüldü

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, üniversite sınavına girişte uygulanan 15 dakika kuralının kaldırılmasıyla ilgili "ÖSYM'nin bizim bu kararımıza uyacak olması, aynı zamanda hukuka uymaktır. Bu, bir yanlıştan dönmenin erdemidir" dedi

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Şeref Malkoç, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer'in üniversite sınavına girişte uygulanan 15 dakika kuralının kaldırıldığını söylemesiyle ilgili, bunun KDK'nın yapmış olduğu başarılı çalışmalardan bir tanesi olduğunu belirtti.

Şeref Malkoç, bu uygulamadan dolayı çok öğrencinin mağdur olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Hatta ücretini yatırdığı halde 100 bin öğrencinin sınava girmediğini tespit etmiştik. Bize müraacatlar geldi, biz olayı inceledik, araştırdık ve ÖSYM yetkilileriyle de temasa geçtik. Hem hakkaniyet hem de hukuk açısından özellikle Anayasa'nın 42. maddesi açısından değerlendirdik ve kendilerine, '09.45 kuralının uygulanmaması' tavsiyesinde bulunduk. 'Sınavı 10'da yapacaksanız 10'a kadar gelenleri alırsınız' dedik. ÖSYM maalesef önce bu konuda olumsuz tavır ortaya koydu."

'KAMUOYUNUN VİCDANINI TEMSİL EDİYORDUK'

Tavsiye kararının "hukuki bir karar" olduğuna dikkati çeken Şeref Malkoç, "Biz kamuoyunun vicdanını temsil ediyorduk ve milletin vicdanında ne varsa karara onu dökmüştük. Şimdi ÖSYM'nin Sayın Başkanının bizim bu kararımıza uyacak olması, aynı zamanda hukuka uymaktır, milletin hayır duasını almaktır ve bir yanlıştan dönmenin erdemidir. ÖSYM'nin yeni başkanına da hem teşekkür ediyorum hem de başarılar diliyorum" dedi.

Haberin Devamı