Ekonomi Keban'ın oyunu ortaya çıktı

Keban'ın oyunu ortaya çıktı

Paylaş
Keban'ın oyunu ortaya çıktı

Elazığ'ın Keban İlçesi Baraj Mahallesi'nde metrekare birim değeri 10 bin lira olarak belirlenmesinin belediyenin gelir vergisinden yüksek pay alabilmek için yaptığı ortaya çıktı

Emlak Vergisi'nde 2010 yılından itibaren geçerli olacak metrekare birim fiyatı Türkiye'de en yüksek Elazığ'ın Keban İlçesi Baraj Mahallesi'nde 10 bin lira olarak belirlendi.

Keban Baraj Gölü kıyısında bulunan mahallede birim fiyatları dönemin Belediye Başkanı MHP'li Ramazan Çelik'in belediyenin gelir vergisinden yüksek pay alabimek için yüksek gösterdiği belirtildi.

Keban Belediye Başkanı DP'li Hadi Turan, geçmiş dönem başkanın yaptığı bu uygulama yüzünden belediyenin çok zor durumda kaldığını söyledi. Turan, Türkiye Elektrik Kurumu'nun kullanımında olan yerin değerinin yüksek gösterilmesi üzerine kurumun Danıştay'a dava açarak kazandığını söyledi.

Başkan Turan, Baraj Mahallesi'nden belediyelerine ciddi bir para geldiğini belirterek, "Ancak açılan davanın kazanılmasının ardından şimdi Türkiye Elektrik Kurumu'ndan bugüne kadar alınan emlak vergilerinin geri ödenmesi kararlaştırıldı.

Yapılan yanlış uygulamalar neticesinde belediyemiz borç batağında bulunuyor. Türkiye Elektrik Kurumu'ndan para geliyor diye hovardaca harcanmış, Şu anda belediyemize ait arsalar hacizli, elimiz kolumuz bağlı yapacak bir şey bulamıyoruz.

Keban'da emlak fiyatları 10 bin lira değil.Sadece Türkiye Elektrik Kurumu'nun kullanımında olan lojmanların bulunduğu Baraj Mahallesi'nde emlak fiyatları yüksek gösterilmiştir" dedi.

Keban'ın gecekondusu, 6 Boğaz yalısına eşit

Şahismail GEZİCİ/Elazığ (DHA)

Haberin Devamı