Türkiye (Son Dakika) Kedi katili kadın serbest: Akli dengesi yerinde değil

Kedi katili kadın serbest: Akli dengesi yerinde değil

Paylaş
Kedi katili kadın serbest: Akli dengesi yerinde değil

İstanbul Fatih'te önceki gün kedilere acımasızca saldıran ve 2 yavruyu feci şekilde öldüren 27 yaşındaki Derya K., akli dengesi yerinde olmadığı için serbest bırakıldı

Asayiş Büro Amirliği’nde ilk ifadesine başvurulan Koçak’ın, Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir süre tedavi gördüğü öğrenildi. Polis ekipleri Koçak’ın, olayı hatırlamadığını fakat görüntüdeki kişinin kendisi olduğunu kabul ettiği bildirildi. Asayiş Büro Amirliği’nde ki işlemlerinin ardından Derya K., Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi Amirliğine teslim edildi.

27 yaşındaki Derya K., akli dengesi yerinde olmadığı için serbest bırakıldı

Koçak’ın gözaltında bulunduğu polis merkezinin önüne gelen bazı sivil toplum örgütü üyeleri burada basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Onur Dalar, olayın takipçisi olacaklarını belirterek, "Bu olayın benzerlerinin yaşanmasına engel olacağız. Olaya sebep olan söz konusu şahsın cezalandırılması ve rehabilite edilmesi için hukuki olan bütün yolları deneyeceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. Ardında kedilerin ölümüne sebep olan Derya K. ise akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle serbest bırakılarak ailesine teslim edildi. Annesi ile polis merkezinden çıkan Derya Koçak’a bazı hayvan severler tepki gösterdi. Derya K. polis aracına bindirilerek uzaklaştırıldı. Hayvan severler, zanlının serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

İbrahim AKTÜRK / İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı